Bu yıl ev alacak olan Gaziantepliler bu haberi okumadan ödeme yapmayın! Dolandırıcıların kurbanı olabilirsiniz, aman dikkat!

Bu yıl ev alacak olan Gaziantepliler bu haberi okumadan ödeme yapmayın! Dolandırıcıların kurbanı olabilirsiniz, aman dikkat!
Ev alacak olan Gaziantepliler için uyarılar emlak sektöründen peş peşe geldi. Acele yapılan ödemelerin altından dolandırıcılar çıkabilir. İşte ev alırken dikkat etmeniz gerekenler…

Emlak sektöründe artan fiyatlar, vatandaşların daha uygun fiyatlı ev alabilmek için alternatif aramaya başlamasına neden oldu. Ancak bu artan fiyatların bir getirisi olarak, uygun fiyatlı ev ilanlarının tamamı da iyi niyetli kişiler tarafından verilmemeye başladı. Evet, dolandırıcıların fırsat alanı olarak gördüğü emlak piyasasında artan fiyatlar sonrası dolandırıcılık olayları da hızla artar hale geldi.

Yeni yılda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın birlikte yürütmeye başladığı orta gelirliye yönelik düşük faizli konut kredisi paketi kapsamında emlak sektöründe de birtakım hareketlilik başladı. Bunu fırsat bilen dolandırıcılara karşı vatandaşları uyaran emlak sektörü temsilcileri ise, ödeme yapmadan önce mutlaka dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.

TAPU ALMADAN ÖDEME YAPMAK AKILLICA DEĞİL

Pek çok sektörde olduğu gibi emlak sektörü de bazı kötü niyetli insanlar tarafından dolandırıcılığa kurban gitmeye başladı. Özellikle de uygun fiyatlı ilanlar vererek, kişileri tuzağına çeken dolandırıcılar, evi görmeden ya da tapuyu vermeden ödeme talep ediyor. Ancak uzmanlar, her ikisinin de doğru olmadığını söylüyor.

Ev alırken dolandırılmamak için, tapuyu almadan ödeme yapılmaması gerektiğini ifade eden emlak sektörü temsilcileri, ille de ödeme yapılması gereken durumlarda noter onaylı bir sözleşme imzalanması gerektiğini bildirdi. Sözleşmeyi imzalayan kişinin kimlik bilgileri ile tapuda yazan ismin uyuşması gerektiğine dikkat çeken sektör temsilcileri, vatandaşları bu hususlara dikkat etmesi noktasında uyardı.

TESLİM TARİHİ GECİKEN EVLER İÇİN MAHKEME YOLU AÇIK

Ev ve arsa alırken mutlaka para ödemeden satılan gayrimenkulü görmeyi tavsiye eden emlak sektörü temsilcileri, projenin inşaat ruhsatı ve irtifakına dikkat etmek gerektiğini belirtti. Ekspertiz raporlarına göz atmayı öneren temsilciler, krediyle alınan konutlar için banka raporunun incelenmesi gerektiğini bildirdi.

Öte yandan teslim süresi geciken evler için hukuki yolun açık olduğunu bildiren sektör temsilcileri, tapusunu geç alan vatandaşların mağdur olmaması adına mahkemeye başvuru yapabileceğini ifade etti. Mahkemeden geç teslim için tazminat talep edebilen vatandaşlar, kaybını maddi olarak telafi edebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.