Kamuda çalışan Gaziantepliler yaşadı! Yılın ilk Kabine Toplantısı yapıldı, sözleşmeliye kadro takvimi belli oldu! Gözler artık TBMM’de…

Kamuda çalışan Gaziantepliler yaşadı! Yılın ilk Kabine Toplantısı yapıldı, sözleşmeliye kadro takvimi belli oldu! Gözler artık TBMM’de…
2023 yılının ilk Kabine’si içerisinde sözleşmeliye kadro düzenlemesinin de yer aldığı pek çok gündem ile toplandı. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapacak.

Uzunca süredir gündemde olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT), 3600 ek gösterge ve sözleşmeli kamu personelinin kadroya alınmasına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar sonuçlandı. Bu kapsamda 3600 gösterge düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından onaylanmışken, EYT ve sözleşmelinin 4C’den 4B’ye geçmesini öngören düzenleme henüz TBMM’den geçmedi. Gözler ise, bu nedenle Ankara’ya döndü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, vekil ebe, hemşire, aile sağlığı merkezi çalışanları gibi geniş bir alandaki sözleşmeli personelin kadro alabilmesine dayan ve memur ile arasındaki hak ayrımının kalkmasına odaklanan yeni düzenlemenin TBMM’den geçeceği tarih merak ile beklenirken, yılın ilk Bakanlar Kurulu yani Kabine Toplantısı’nın da aynı gündemi ele aldığı öğrenildi. Toplantı sonrası açıklama merak ile beklenirken; bugün sözleşmeliye kadro düzenlemesinin takviminin netleşeceği konuşuluyor.

SÖZLEŞMELİYE KADRO KABİNE’NİN GÜNDEMİNDE

2023 yılının ilk Kabine Toplantısı, geçtiğimiz saatlerde başladı. Yoğun bir gündem ile toplanan Kabine’nin gündeminde kasım ayında içeriği netleşen ancak henüz TBMM tarafından onaylanmamış olan sözleşmeliye kadro düzenlemesinin de yer alacağı öğrenildi.

Bugün Beştepe’de gerçekleşmeye başlamış olan yeni yılın ilk Kabine Toplantısı devam ederken; Ankara kulisleri sözleşmeliye kadro düzenlemesinin takvimiyle hareketlendi. Gaziantepli sözleşmeli kamu personelinin de yararlanacağı düzenleme kapsamındaki takvimi toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Öte yandan vatandaşların onaylanmasını beklediği sözleşmeliye kadro düzenlemesi geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Düzenlemenin içeriğine ilişkin açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eş durumu mazereti için diğer eşin de kamu personeli olma şartı aranmayacak. Kullanılmayan izinleri bir sonraki yıla aktarabilecekler. Ücretsiz izne ayrılma hakları da bulunacak” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası düzenlemeden yararlanacak kişi sayısı da ortaya çıkmıştı.

Merak ile beklenilen düzenlemeden yararlanacak kişi sayısını da konuşmaları içerisinde kamuoyu ile paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarını; “Kısa süre önce yaklaşık 500 bin sözleşmeli personelimizin kadro beklentilerine yanıt verdik. Geniş bir alandaki sözleşmeli personelimize kalıcı çözümler üretiyoruz. 500 bin kardeşlerimizle ailelerini etkileyen bu adımın hayırlı olmasını diliyorum. Halka hizmeti hakka hizmet olarak gören bir anlayışa sahip olarak, milletimize bu anlayışla hizmet ediyoruz” ifadeleri ile noktalamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.