EYT’liler Dikkat! Şubeye Gitmeden E-Devletten EYT Başvurusu Nasıl Yapılır?

EYT’liler Dikkat! Şubeye Gitmeden E-Devletten EYT Başvurusu Nasıl Yapılır?
EYT mağdurları tarafından uzun süredir beklenen düzenlemeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde vererek açıklamıştı. EYT mağdurlarını yakından ilgilendiren bu gelişmeyle birlikte milyonlarca insan emeklilik hakkına erişti. Kanun teklifi henüz Meclis’e sunulmadı fakat teklifin bu hafta Meclis’te olması bekleniyor. İşte detaylar...

Yeni karar Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra EYT’liler başvurularını yapıp emekli olabilecekler. Peki bu başvurular nasıl yapılacak? Başvurular için kişilerin SGK kapısında sıra beklemelerine gerek kalmayacak. Bu başvuru işlemi e-devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilecek. İşte e-devlet üzerinden yapılacak başvurunun detayları…

E-DEVLET ÜZERİNDEN EYT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yeni yılda yapılacak olan EYT düzenlemesiyle 2 milyon vatandaşa emeklilik kapısı gözüktü. EYT düzenlemesinden 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olanlar faydalanabilecek. EYT başvurusu için SGK’ya gitmek zorunda değilsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu bu başvuru işleminin ve takibinin e-devlet üzerinden daha hızlı ve yorulmadan yapılabileceğini belirtti. Peki e-devletten başvuru adımları nedir?

EYT başvuruları e-devlet üzerinden de kolayca yapılabilir. Bunun için öncelikle e-devlet sistemine giriş yapılır. Arama kutucuğuna “emekli” veya “gelir” kelimeleri yazılır ve sonuçlarda gözüken “gelir aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi”’ne tıklanır. Açılan ekranda “yeni başvuru” seçeneğine tıklanır ve tahsis talep türü olarak ise “yaşlılık aylığı” seçilir. SSK kapsamı alanında aylık talep edecek kişiler “4A SSK”, Bağkur kapsamında talep edecek kişiler ise “4B Bağkur” seçeneğine tıklamalıdır. Ardından “başvur” butonuna tıklanır.

Bunun sonrasında ekrana T.C. kimlik numarası, ad-soyad bilgisi ve ikametgah adresi gelir. Maaş ödemesinin yapılacak olduğu banka seçilir ve bankanın istenilen şubesi belirlenir. Ardından geri kalan iletişim bilgileri doldurulur. “Aylık alıyor mu?” sorusunun cevabı da muhakkak eklenmelidir. Son olarak ileri ve başvur butonlarına basılır. Böylelikle bilgiler SGK’ya gönderilmiş olur.

EYT YASASI NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katılmış olduğu televizyon programında şu açıklamaları yaptı: "Süreç aşama aşama ilerleyecek. Meclis kararını verecek. Ocak ayı içinde Meclis'e ileteceğiz."

Bu açıklamaya göre EYT düzenlemesinin kısa süre içerisinde Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girmesi beklenmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.