Iphone Sahiplerine Müjde! Şarj Süresinde Sorunlar Artık Bitti! Şarjı Azaltan O Özellik…

Iphone Sahiplerine Müjde! Şarj Süresinde Sorunlar Artık Bitti! Şarjı Azaltan O Özellik…
iPhone 14 Pro'nun piyasaya sürülmesiyle Apple, Hep Açık Ekran/Always-On display (AOD) özelliğini ilk kez bir iPhone'da görüldü. Bu sürümden önce AOD, daha yeni Apple Watch modelleriyle sınırlıydı. Klasik Apple tarzında, bu özellik geç gelmiş oldu. İşte detaylar...

Çoğu Android telefon üreticisi, genellikle saati, tarihi, hava durumunu, bildirimleri ve benzer şekilde alakalı diğer bilgileri gösteren temel bir AOD sunuyor. Iphone üreticisi duvar kağıdını da AOD'ye entegre etti. Beklendiği gibi, kullanıcılar bu uygulamayla ilgili farklı duygular dile getirdiler, bazıları onu devre dışı bırakırken diğerleri kullanmaya başladı. Fakat her iki düşünce için de bir sonuç öne çarpıyor. Iphone AOD özelliği şarjı ne kadar çabuk bitiriyor? Bununla ilgili yapılan bir test bu oranı gözler önüne seriyor.

IPHONE KULLANICI DENEYİ

iOS 16.2'nin piyasaya sürülmesiyle Apple, iPhone 14 Pro sahiplerinin Always-On Display özelliğine izin vermeye başladı. Bu değişiklik, kullanıcıların AOD modundayken duvar kağıdını veya bildirimleri gizlemesini sağlıyor. PhoneBuff adındaki Youtuber Iphone 14 Pro Max'in pil tüketimini AOD tamamen devre dışı bırakılmış, duvar kağıdı olmadan etkinleştirilmiş ve duvar kağıdı ile etkinleştirilmiş olarak test etti. Bunun için telefonu iyi aydınlatılmış bir odada 24 saat boşta bıraktılar. Bu sonuca göre:

  • AOD devre dışı bırakıldığında, pil seviyesi 24 saat geçtikten sonra %100'de kaldı.
  • AOD etkin ve duvar kağıdı devre dışı bırakıldığında, pil 24 saat sonra %84'e düştü. Bu, saatte ortalama %0,66 pil tüketimi demektir.
  • Son olarak, AOD ve duvar kağıdı etkinleştirildiğinde, pil yüzdesi aynı süre içinde %80'e düştü. Bu, saatte ortalama %0,83 pil tüketimi demektir.

IPHONE ALWAYS ON DISPLAY FAZLA ŞARJ TÜKETİYOR MU?

Bu sonuçların da gösterdiği gibi, AOD modundayken duvar kağıdının etkinleştirilmesi önemli ölçüde daha yüksek bir pil yüzdesi tüketmez. Ayrıca, diğer koşullara ek olarak, iPhone'unuzun cebinizdeyken, uyurken veya ondan uzaktayken AOD'yi devre dışı bıraktığını da belirtmekte fayda var.

Fakat bu durum bazı kişileri şaşırttı çünkü Apple, bu özellik için şarj tüketiminin %10’u geçmeyeceğini belirtmişti fakat bu oran %20’lik bir düşüşle Apple’ın açıklamasını yalanlamış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.