Gaziantep huzurevi arsasını hangi işadamı satın aldı? Kaç ağaç kesildi? 4 kez iptal edilen ihaleye kaç TL’ye aldı?

Gaziantep huzurevi arsasını hangi işadamı satın aldı? Kaç ağaç kesildi? 4 kez iptal edilen ihaleye kaç TL’ye aldı?
TOKİ tarafından üç kez iptal edilip dördüncü ihaleyi aslen Konyalı olan ve Gaziantep’te de iş yapan firma 24 bin metre olan iconova’nın bitişiğinde bulunan eski huzurevi yerini 580 milyon TL’ye satın aldığı öğrenildi.

TOKİ tarafından üç kez iptal edilip dördüncü ihaleyi aslen Konyalı olan ve Gaziantep’te de iş yapan firma 24 bin metre olan iconova’nın bitişiğinde bulunan eski huzurevi yerini 580 milyon TL’ye satın aldığı öğrenildi. İnşaat firması arsayı alır almaz ağaçların tamamını keserek İconova ve çevrede oturanların şikayetleriyle karşılaştı. Bu nedenle; firmaya orman bakanlığı ne kadar ceza yazacağı merak edilirken tahmini 300 adet 4+1 daire yapılacağı ve yüksekliğinin de İconova ile aynı seviyede olacağı iddia edildi.

FATMA ŞAHİN’İ DE DİNLEMEDİLER
Toki tarafından ihale edilen Gaziantep’in en değerli arsalarından birisi olan Huzurevi’nin olduğu yaklaşık 20 bin metrekarelik alan Fatma Şahin’in engeline takıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ‘Kesilecek ağaçlara yazık olacak’ sözü milyonların havada uçuştuğu arsanın ihalesini daha önce iptale götürmüştü. Ancak Konyalı bir firmanın aldığı ihale sonrasında çok sayıda ağaç kesilirken Fatma Şahin’in bu tepkisine rağmen ağaçların kesildiği ileri sürüldü.

4+1 DAİRELER YAPILACAK
Gaziantep eski huzurevinin yerine yapılacak olan yeni gökdelenler için ihale yapılırken Gaziantep’te de iş yapan bir Konyalı firmanın ihaleyi aldığı öğrenildi. Bu ihaleden sonra yeşil alan olması beklenen huzurevinin yerinde bulunan çok sayıda ağaç kesilerek inşaat çalışmaları başladı. Buda Gaziantep’in en önemli yerlerinden birisi olan yerde yeni gökdelenlerin yapılması için ilk adım atıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.