Gaziantep'te ZAM YAĞMURU ASGARİ ÜCRETE ZAMMI ALDI GÖTÜRDÜ! Gaziantep'te Ne İş Veren, Nede İşçi Asgari Ücrete Yapılan Zamdan Memnun!

Gaziantep'te ZAM YAĞMURU ASGARİ ÜCRETE ZAMMI ALDI GÖTÜRDÜ! Gaziantep'te Ne İş Veren, Nede İşçi Asgari Ücrete Yapılan Zamdan Memnun!
Gaziantep'te asgari ücret zammı eridi gitti! Gaziantep'te iş veren zam yapıdı ama biz bunu nasıl ödücez derken işçi maaşımıza zam yapıldı ama herşeyede zam yapıldı! Yeni yılda uygulanacak asgari ücret belli olurken, kimseyi memnun etmedi. İşçi temsilcileri net 8 bin 506 TL maaşın düşük olduğunu belirtirken, esnaf kendisine 11 bin 750 liraya mal olacak yeni ücreti ödeyemeyeceğini dile getiriyor.

2022’yi geride bırakmaya sayılı günler kalırken açıklanan yeni asgari ücret, işçiyi de esnafı da memnun etmedi. İşçi sendikaları, artışın yeterli olmadığını belirtirken, esnaf da bu artışı veremeyeceğini dişle getiriyor.

Yeni yılda gelecek olan asgari ücret zammı vatandaş için merak konusuydu.  İşveren ve işçi temsilcilerinin ortak noktada anlaşamadığı yeni asgari ücreti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan basın toplantısında yaptığı açıklamada 2023 yılı asgari ücretin 8 bin 506 TL olduğunu açıkladı.

İŞÇİ ARTIŞI YETERLİ BULMUYOR

Haziran ayında 5.500 lira yapılan asgari ücretin, enflasyon ile birlikte tamamen eridiğini belirten işçi temsilcisi sendikalar, “ Bu artış bizlerin kabul edebileceği bir rakam değil. Hemen her şeyin arttığı bir ortamda bu rakamlarla geçinmek mümkün değil. Yine işçinin talepleri dikkate alınmadı. Bu yapılan zam 3 ay içerisinde emekçiden geri alınacak. Yine sıkıntı emekçinin üzerine yüklendi.”şeklinde görüş belirttiler.

BU ÜCRETİ ÖDEYEMEYİZ

Diğer taraftan yeni asgari ücret ile ilgili görüşlerini aldığımız şehir esnafı ise bu rakamları ödeyemeyecek durumda olduklarını dile getiriyor. Görüşlerini aldığımız çarşı esnafı, “ Sadece 8 bin 506 gibi bahsediliyor. Halbuki bize bir işçinin maliyeti 11 bin 750 TL’yi buluyor.

Artış sadece işçi maliyeti ile de kalmıyor. Yeni yılla birlikte dükkan kiralarımız da yüzde 70-85 oranında arttırılıyor. Vergi ve harçlar yükseldi. Bunları üst üste koyunca gücümüzü çok aşıyor. Açıkçası bu rakamları ödememiz mümkün değil.” açıklamasını yaptılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.