Ercefuryl Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Ercefuryl Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
İshal tedavisinde kullanılan Ercefuryl Şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır? diye merak ediyorsanız işte size detaylar...

Ercefuryl şurup, akut ishal rahatsızlığının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Ercefuryl şurup bazı yan etkilere sebep olabilir. Ercefuryl şurubun kullanımı ile birlikte bol sıvı tüketilmelidir. İlacın kullanımından önce doz ve sıklık konuları hakkında bilgi almak için doktora danışılmalıdır.

ERCEFURYL ŞURUP NEDİR

Ercefuryl şurup etkin maddesi nifuroksazid olan etkili bir bağırsak antiseptiğidir. Nifuroksazid, bazı bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılan bir antibakteriyel ilaçtır. Bu ilacın etkin olduğu enfeksiyonlar arasında ishal, karın ağrısı ve kabızlık gibi gastrointestinal sistem ile ilgili enfeksiyonlar bulunur.

ERCEFURYL ŞURUP NE İŞE YARAR?

Ercefuryl şurup, bakterilerin çoğalmasını engellediğinden, enfeksiyonları tedavi eder ve belirtilerin azalmasına yardımcı olur.  Bakteriyel sebepli akut ishal rahatsızlığının tedavisinde Ercefuryl şurup kullanılır. İshal nedeniyle oluşan su kaybının önüne geçmeye yardım eder. Ancak sadece şurup sıvı kaybının önüne geçemeyebilir. Ek olarak bol bol su içilmelidir.

ERCEFURYL ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Ercefuryl şurup eczane fiyatı 34,46 TL’dir. İlacın fiyatı hangi eczaneden veya hangi perakende mağazasından alınacağı gibi durumlara göre fiyat değişiklik gösterebilir.

ERCEFURYL ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Ercefuryl şurup, oral olarak alınır ve genellikle öğünlerden hemen sonra ve suyla birlikte alınır. 2 yaşından büyük çocuklar için gün içinde 3 defa olmak üzere 1 ölçek kullanımı önerilir. Tedavinin 7 günden fazla sürdürülmemesi tavsiye edilir. Karaciğer rahatsızlığı olanların, alkol bağımlılığı yaşayanların, epilepsi hastalarının ve hamilelerin kullanması önerilmez.

İshal, çocuk ve yetişkinlerde su kaybına neden olur. Bu yüzden şurup kullanımının yanında bol sıvı tüketilmesi gerekir. Ayrıca çiğ sebze, baharatlı yiyecek ve soğuk içecek tüketmekten kaçınılmalıdır.

ERCEFURYL ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Ercefuryl şurup yan etkilere sahiptir. Bu ilacı kullanırken bazı yan etkiler görülebilir, ancak çoğu kişide görülmeyebilir. Bu yan etkilerden bazıları şunlardır:

  • Eller, ayaklar, bilekler, yüz ve dudakların şişmesi
  • Ağız ve boğazda şişlik ve nefes almada zorlanma
  • Mide bulantısı ve kusma
  • Ani aşırı duyarlılık tepkisi
  • Döküntü  
  • Baş ağrısı
  • Kurdeşen

ERCEFURYL şurup kullanımı sırasında ciddi deri reaksiyonları ve ciddi alerjik reaksiyonlar gibi ciddi yan etkiler de görülebilir. Bu tür yan etkiler görüldüğünde, ilacın kullanımı durdurulmalı ve doktor ile iletişime geçilmelidir.  Eğer, ishal çok uzun süre devam ederse, şiddetli kusma başlarsa ve yemek ihtiyacı reddedilirse, ­ dışkıda kan veya mukus saptanırsa derhal bir doktora gidilmesi tavsiye edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.