Gaziantep Dikkat! BİM de Fiyatları Sabitledi! Ay Sonuna Kadar Zam Yok!

Gaziantep Dikkat! BİM de Fiyatları Sabitledi! Ay Sonuna Kadar Zam Yok!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı çağrıdan sonra BİM de Ocak ayı süresince 500 adet üründe fiyatları sabitlediğini duyurdu. Yapılan açıklamada, müşteri menfaatinin kısa vadeli yüksek kardan daha önemli olduğu söylendi. İşte detaylar...

2023 yılından itibaren maaşlara gelen zamlar ve yüksek enflasyon oranlarıyla birlikte market ürünlerine de zam geldi. Fakat bu konuyla alakalı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati iş dünyasına ‘fiyat sabitleme ve indirim’ çağrısı yapmıştı. Bu çağrının ardından yeni yılla birlikte ilk olarak ŞOK market ay sonuna kadar fiyatları sabitlediğini açıkladı. ŞOK marketin ardından Migros, Carrefoursa, A-101 ve Happy Center da bu uygulamaya katılan isimlerden oldu.

NUREDDİN NEBATİ DİĞER MARKETLERE DE SESLENDİ

İndirim ve ürün fiyatı sabitleme kararı alan zincir marketlerin bu desteği, ekonomi yönetimi tarafından olumlu bir şekilde karşılandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati diğer marketlere de çağrıda bulundu ve tüm işletmelerin benzer uygulamayı hayata geçirmesini, ellerini taşın altına koymaları gerektiğini söyledi. Bu açıklamayla birlikte BİM de Ocak ayı sonuna kadar 500 ürünün fiyatının aynı kalacağını açıkladı.

Marketin internet sitesinde “Bim için müşterilerin menfaati kısa vadeli yüksek kardan daha önemlidir.” şeklinde bir açıklama yer alıyor.

Marketin kurulduğu günden bugüne kadar temel amacının yüksek kaliteli ürünleri uygun fiyatlara müşteriye sunmak olduğunu belirten Bim, üzerlerine düşen sorumluluk bilinciyle uyguladıkları indirimler, fiyatı değişmeyen ürünler ve birçok üründe sabitledikleri fiyatlarla halkın her zaman yanında olduklarını açıkladı.

DİĞER MARKETLERDEN SONRA BİM’DE KATILDI

Bim, Ocak ayından itibaren ay sonuna kadar 500 üründe fiyatlarını sabitlediğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı seslenişten sonra marketler sırasıyla enflasyonla mücadele için fiyat sabitlemeye yöneldi. Bu fiyat sabitleme hareketi Şok marketin atağıyla başladı. Şok marketin ardından Migros da kendi ürünlerinde ay boyunca fiyatların sabit kalacağını ve indirim kampanyaları başlattığını açıkladı. Ardından Carrefoursa ve Happy Center da fiyatlarda indirim yapacağını ve fiyatların 1 ay boyunca sabitlendiği açıkladı. Geçtiğimiz günlerde A-101’de bu mücadele için destekte bulunan isimlerden olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.