MEMURA YÜZDE 15 DAHA EK ZAM YAPILACAK M! Seçim Mayıs ayında diyen İslam Memiş’ten maaşlara yüzde 15 ek zam iddiası

MEMURA YÜZDE 15 DAHA EK ZAM YAPILACAK M! Seçim Mayıs ayında diyen İslam Memiş’ten maaşlara yüzde 15 ek zam iddiası
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bu sefer erken seçim tahminleriyle dikkatleri üzerine çekti. Ünlü ekonomist, seçimin Mayıs ayında yapılmasını beklerken seçimden önce maaşlara yüzde 15 ek zam yapılacağını öne sürdü…

Özellikle gram altın fiyatına ilişkin tahminleriyle sık sık gündem olan İslam Memiş, yine tüm dikkatleri üzerine çeken bir paylaşımda bulundu. Ekonomi dışında iddialarda bulunan para piyasası uzmanı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda erken seçim iddiasıyla gündeme geldi. İslam Memiş, seçim ve maaş zamlarına ilişkin beklentisini “Mart ortası emekli ve memura yüzde 15 ilave zam. Mayıs ilk haftası seçim. Beklentim bu yönde.” ifadeleriyle açıkladı.

Emekli ve Memur Maaşına Ek Zam

Yılbaşından önce asgari ücrete 2023 yılında yüzde 54 oranına zam yapılacağı açıklanmıştı. Ocak ayına girilmesiyle birlikte gözler enflasyon verilerine çevrilmişti. 3 Ocak’ta açıklanan enflasyon verilerinin ardından emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı yüzde 25 olarak hesaplandı. Kamuoyunda büyük tepki toplayan bu gelişmeden bir gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, maaşlara yapılan zammı yüzde 30’a çıkardığını duyurmuştu.

İslam Memiş’ten Yüzde 15 İlave Zam İddiası

Ekonomi alanındaki çarpıcı yorumlarıyla dikkatleri üzerine çeken İslam Memiş, sosyal medya hesabından zamlı maaşlara ilişkin yeni bir iddiada bulundu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı, memur ve emekli maaşlarına yüzde 15 daha ilave zam yapılacağını iddia etti. Sosyal medya paylaşımında “Mart ortası emekli ve memura yüzde 15 ilave zam. Mayıs ilk haftası seçim. Beklentim bu yönde.” ifadelerininim kullanması dikkatlerden kaçmadı.

Bütçe İmkanları Zorlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli maaşına yönelik açıklamasında geçen sene memur maaşına yüzde 87 ve sonrasında temmuz ayında yüzde 42 zam yapıldığını hatırlatarak şunları söylemişti: “Memurlar ve memur emeklilerinin yüzde 16, SSK ve Bağkur emeklilerinin yüzde 15,4 maaş artışı gerekiyordu. Memurlarımızın ve emeklilerimizin durumunu bildiğimiz için razı olamadık. Bütçe imkanlarını zorlayarak memur ve emekli maaşlarında yüzde 25'lik artışa gitmeyi kararlaştırmıştık. Dün ve bugün çalışmalar sonucunda memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkarabileceğimiz imkanlar sağladık.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.