Çocuğu Eğitim Gören Ailelere Geri Ödemesiz 5100 TL! Şartlar Neler?

Çocuğu Eğitim Gören Ailelere Geri Ödemesiz 5100 TL! Şartlar Neler?
2023 yılında açıklanan enflasyon rakamlarıyla birlikte eğitim maaliyetleri de arttı. Aileler pahalı okul harcamalarında zorluk yaşamaya başladı. Bu zorluk nedeniyle “Başarı Teşvik Programı” adı verilen bir yardım başlatıldı. Peki hangi öğrenciler bu destekten yararlanabilecek? İşte detaylar...

Eğitim gören öğrencilere 5100 TL destek yardımı başlatıldı. Bu destek yardımı, ihtiyaç sahibi ailelere sağlanacak. Kampanyadan yararlanacak öğrenciler arasında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bulunuyor.

KİMLER YARARLANACAK?

Birçok veli, açıklanan bu yardım desteğinden hangi öğrencilerin yararlanabileceğini araştırmaya başladı. Bu destek paketine göre, derslerinde başaralı olan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri kampanyaya dahil olabilecek. Geri ödemesi olmayan bu destekten ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları yararlanacak. “Başarı Teşvik Programı” denilen bu sistem özel okul öğrencilerini kapsamayacak.

Devletten burs alan öğrenciler de bu destek yardımına dahil olabilecek. Başarı Teşvik Programı sayesinde öğrenci aileleri asgari ücretin %60’ı kadar yardım alabilecek. Yüzlerce öğrenci 2023 yılında bu yardımdan faydalanma hakkı kazanacak.

ÖZEL OKULLAR YARARLANMAYACAK

Başarı Teşvik Programı’ndan yararlanacak öğrenciler arasında yalnızca devlet okullarında okuyan öğrenciler bulunuyor. Devlet okullarında okumakta olan öğrenciler arasında ise sınıflarında dereceye giren ilkokul ve ortaokul öğrencilerine destek sağlanacak. 2023 yılında belirlenen asgari ücret tutarı 8506 TL olarak açıklanmıştı. Bu ücretin %60’lık kısmı ise 5.100 TL’ye tekabül ediyor.

YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ DE YARDIMDAN FAYDALANABİLECEK

Yalnızca ilkokul, ortaokul ve lise değil, yükseköğretim öğrencileri de bu programdan yararlanabilecek. Yükseköğretim öğrencilerine ise asgari ücret miktarı kadar destek verilecek. Bu miktar ise 2023 yılı güncel fiyatı olarak 8.506 TL ediyor. Bu yardımlardan faydalanabilecek kişiler ise sosyal yardım desteği alan ailelerin çocukları olacak. Bu ailelerin çocukları eğer gerekli koşullara uyum sağlıyor ise yardımdan faydalanabilecek.

Ancak Başarı Teşvik Programı’nda aranacak şartlar henüz kesinleşmedi. Bu şartların çoğunlukla, dereceye girme ya da sınıf birinciliği olabileceği düşünülüyor.

DİĞER EĞİTİM YARDIMLARI

Bu destek yardımının dışında, ihtiyaç sahibi ve sosyal güvencesi olmayan ailelerin ilkokul ve ortaöğretim çağındaki çocuklarına yardım desteği sağlanıyor. Bu yardım desteği için okulun açık olduğu aylarda çocukların bir ay içerisinde 4 günden fazla devamsızlık yapmaması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.