2023 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Olacak? Emekli İkramiyesi Arttı mı?

2023 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Olacak? Emekli İkramiyesi Arttı mı?
2023 yılıyla birlikte emekliler yeni zam oranlarını merak ediyordu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ile birlikte emekli maaşlarına %30 oranında zam yapıldı. Bu zamla beraber en düşük emekli maaşı 5.500 TL oldu. Yapılan maaş zammından sonra vatandaşlar, emekli ikramiyelerinin ne kadar olacağını araştırmaya başladı. İşte detaylar...

İkramiyelerin verilmesi Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramının öncesinde gerçekleşiyor. Asgari ücret zammı, 65 yaş aylığı, engelli aylığı gibi maaş ödemelerine gelen zamlardan sonra insanlar emekli bayram ikramiyelerindeki son durumu merak etmeye başladı.

2022 yılında emekli ikramiye ödemeleri 1.100 TL olarak belirlenmişti ve bu şekilde hesaplara ödeme gerçekleşti. Emekli maaşlarına gelen %30’luk zamdan sonra emekli ikramiye ödeme tarihlerinin ne zaman olacağı ve zam gerçekleşip gerçekleşmeyeceği araştırılıyor. Bayram ikramiyeleri; emekliler, ölüm aylığı alanlar, gaziler, terörden hayatını kaybedenlerin hak sahipleri ve şeref aylığı alanlar, şampiyon sporcular gibi kişilere veriliyor. 2023 yılına girilmesiyle beraber emekli ikramiyelerindeki zamlar da merak edilmeye başlandı. Peki 2023 yılında yeni emekli ikramiye ödemesi ne kadar olacak?

2023 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Geçtiğimiz yılda emeklilere yatırılan bayram ikramiyesi toplamda 2.200 TL idi. Bu ödemeler Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde hesaplara 1.100 TL şeklinde yatırıldı.

2023 yılına gelindiğinde ise emekli ikramiyeleri hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLERE VERİLİYOR?

  • Terörden zarar görmesi sebebiyle aylık bağlanan kişiler veya hayatını kaybeden kişilerin hak sahipleri
  • Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri
  • Şampiyon sporcular
  • Şeref aylığı alanlar
  • Geçici köy koruyucuları
  • Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar
  • Ölüm aylığı alan kişiler
  • Şehit yakınları ve gaziler
  • SSK, Bağkur veya emekli sandığı emeklisi olanlar

İKRAMİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIYOR?

Bayram ikramiyeleri emeklilere dini bayram olan Ramazan ve Kurban Bayramlarının öncesinde ödenmektedir. Bu iki bayram günü her yıl değişiklik göstermektedir.

2023 yılında ise Ramazan Bayramı’nın ilk günü 21 Nisan gününe denk gelmekte. Kurban Bayramı ise 28 Haziran tarihine denk geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.