İç Organlara Zarar Veriyor! İnsanları Ölüme Sürükleyen O Gıdalar…

İç Organlara Zarar Veriyor! İnsanları Ölüme Sürükleyen O Gıdalar…
Bilinçsizce tüketilen bazı yiyecekler insan vücuduna önemli ölçüde zarar verebiliyor. Vücuda ve organlara birçok zararı olan bu yiyecekler çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıyor. Kanser, diyabet, felç gibi birden fazla hastalığa yol açabilen bu yiyecekler hakkında uzmanlar uyardı. İşte detaylar...

Vücuttaki yağlar çoğu kişinin moralini bozup kilo verme sürecine girmesine veya diyet yapmasına neden olabiliyor. Ancak dışardan görünen yağlardansa, vücut içinde biriken yağlar insanlar için daha tehlikeli bir durum oluşturabiliyor. Viseral yağ denilen bu yağlar; kanser, diyabet ve kalp hastalığı gibi çeşitli hastalıkların sebebi olarak görülüyor. Bireyin bazı yiyecekleri hayatından uzaklaştırması bu yağların oluşmasını önleyebilmektedir.

ORGANLARI SARAN TEHLİKELİ YAĞLAR

Dr. William Li herkesin bir miktar iç organ yağı olduğunu söylüyor.

"Normalde herkesin taşıdığı normal sağlıklı yağın yaklaşık yüzde 10'unu oluşturur. Yağın vücutta birçok farklı rolü vardır. Organlarınız için bir yastık görevi görür, iştahınızı ve diğer beyin fonksiyonlarını kontrol eden hormonlar salgılar, bir yiyeceğinizden enerji için yakıt deposu ve aynı zamanda ısı üretmek için ateşleyen bir ısıtıcı da olabilir. Başka bir deyişle, yağın kendisi-iç organlardaki yağ da dahil olmak üzere-kötü değildir. Ancak fazlası sorunlara neden olur." Şeklinde açıklamalarda bulunuyor.

HANGİ YİYECEKLER VİSERAL YAĞ ÜRETİR?

ŞEKERLİ KAHVALTILIK GEVREK

Dr. William Li, tatlandırılmış kahvaltılık gevreklerin çoğunun rafine tahıllardan ve ilave şekerlerden yapıldığını belirtiyor. “Kurutulmuş meyveli tahıllarınızın daha iyi olduğunu mu düşünüyorsunuz? Tekrar düşün. Eklenmiş kuru üzüm veya kızılcık gibi görünüşte sağlıklı içerikler bile, tahılın rafine edilmiş tahıl kısmıyla birleştirilmeden önce bir sürü şeker eklenebilir.” Diyor ve insanların bu tarz gıdalardan uzak durmasını belirtiyor.

PALM YAĞI

Dr. Cox, Palmiye yağının, özellikle doğmuş yağ tüketen bireylerle çoklu doymamış yağ türeten kişiler karşılaştırıldığında, daha fazla iç organ yağına neden olduğu bilinen doymuş yağ açısından son derece yüksek olduğunu söylüyor.

KURABİYE, KEK VE HAMUR İŞİ

Dr. Cox’un açıklamasına göre, kurabiye ve hamur işlerinde rafine şekerin boş kalorileri insülin direncine ve aşırı kiloya, özellikle de iç organlarda yağa yol açıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.