Bir Market Daha Fiyatları Sabitledi! Ay Sonuna Kadar Zam Yok

Bir Market Daha Fiyatları Sabitledi! Ay Sonuna Kadar Zam Yok
Enflasyondaki artış ve maaşlara gelen zamlarla birlikte marketlerdeki ürünler de hızla yükselmeye başlamıştı. Bu enflasyon karşısında zincir marketler önemli bir adım atmış ve fiyat sabitleme ve indirim kampanyaları başlatmışlardı. Sırasıyla Şok, Migros, Carrefoursa ve Happy Center fiyatlarını sabitlediğini ve indirim kampanyaları başlattığını duyurmuşlardı. İşte detaylar...

Bu marketlerden sonra a-101 de Ocak ayının sonuna kadar fiyatlara herhangi bir zam yapılmayacağını açıkladı. Kabine üyeleri diğer marketlere de fiyatları sabitleme çağrısında bulunmuşlardı. Konuyla ilgili ilk atılımı Şok market yapmış ve Migros, Carrefoursa ve Happy Center da bu çağrıya cevap vermişti. Son olarak a-101 de ocak ayının sonuna kadar fiyatları sabitleyeceğini duyurdu.

1 AY ZAM YAPILMAYACAK

Türkiye’nin tüm illerinde hizmet vermekte olan a-101, Ocak ayının sonuna kadar 2023 üründe fiyatların sabit kalacağını açıkladı. A-101 bu kampanya ile hem tüketiciye destek olmaya, hem de ülke ekonomisine destek olmaya devam edeceğini belirtti.

Türkiye’deki en fazla mağazaya sahip olan zincir market a-101, 2023 yılında da devam ettireceği indirim kampanyaları ile de ürünleri uygun fiyatlarla müşteriye sunacağını açıkladı.

KABİN ÜYELERİNDENÇAĞRILAR

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fiyat sabitleme konusuyla alakalı gıda perakendecileriyle görüştüğünü söylemiş ve fiyat artışlarının en azından bir süre durdurulması gerektiğini belirtmişti.

"Buradan da gerek ulusal gerekse yerel marketlere fiyatların belli bir süre artırılmaması veya sabitlenmesi noktasında çağrıda bulunuyorum. Biz her türlü katkıyı sağlamaya hazırız.” şeklinde çağrıda bulunmuştu.

Bunun dışında Ticaret Bakanı Mehmet Muş da en fazla şubeye sahip olan 4 marketin genel müdürleriyle bir araya gelip zamlar sonrası değişecek fiyatlarla ilgili konuşmalar yapmıştı. Muş, "Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz.” demişti.

FİYATLARI SABİTLEYEN DİĞER MARKETLER

Bu çağrılardan sonra ilk olarak Şok Market 1000 üründe fiyatların sabitlendiğini duyurmuştu. Ardından Migros da kendi markası olan 419 üründe fiyatları sabitledi ve 3 binden fazla markada indirim yapmaya başladı. Son olarak da Carrefoursa ve Happy Center da çeşitli ürünlerde indirim kampanyaları uygulamaya başladıklarını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.