Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım? 1999 öncesi ve sonrası işe girenlerde emekli maaşı hesaplama yöntemi

Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım? 1999 öncesi ve sonrası işe girenlerde emekli maaşı hesaplama yöntemi
4A, 4B ve 4C’li sigortalı çalışanlar “Bugün emekli olsam ne kadar emekli maaşı alırım?” sorusuna yanıt arıyor. 1999 yılı öncesi ve sonrası işe girenleri yakından ilgilendiren emekli maaşı hesaplama detayları belli oldu…

2023 yılında emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapıldı. Bunun hemen ardından vatandaşlar “Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?” sorusuna yanıt aramaya başladı. 4A, 4B ve 4C sigortalı çalışanlarda emeklilik hesaplaması nasıl yapılıyor? Emekli maaşı hesaplamasında çalışma günü, prim ödemesi gibi pek çok kriter baz alınıyor ve emekli maaş tutarı belirleniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmi web sitesinde yer alan maaş ve emeklilik zamanı bilgileri sayesinde kesinlik içermeden de olsa emekli olduğunuzda SGK’dan alacağınız emekli maaşınız hesaplanabiliyor.

SGK Emekli Maaşı Hesaplama

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli olacak sigortalı çalışanların 4A, 4B ve 4C gibi bağlı oldukları sigorta koluna göre emekli maaş hesaplaması farklılaşıyor. 4B Bağkur emekli maaşı için vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaparak emekli olduklarında alacakları maaşı öğrenebiliyorlar. E-Devlet sisteminde bulunan 4B emekli aylık hesaplama sayfasından gerekli bilgileri dolduran vatandaşlar bu sayede emekli maaş hesaplaması yapabiliyor.

4A Emekli Maaş Hesaplama Robotu

SGK’nın kurumsal web sitesinde yer alan 4A emekli maaş hesaplama robotu sayesinde çalışanlar emekli olduklarında kurumdan ne kadar maaş alacaklarını kesin olmasa da yakın bir rakamda öğrenebiliyor. Bunun için çalışanın TC kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfus il, doğum tarihi bilgisini doğru ve eksiksiz olarak yazdıktan sonra “Sorgula” butonuna basması gerekiyor.

4B ve 4C Emekli Maaş Hesaplama Robotu

SGK web sitesi üzerinden emekli maaşı hesaplama yapmak isteyenler 4B ve eski adıyla Bağkur emekli maaşını da hesaplatabiliyor. Bu işlemde TC kimlik numarası ve kurumun güvenlik kodunu yazıp sorgulama yapmak yeterli oluyor. 4C emekli maaş hesaplamasında ise vatandaşın doğum tarihi, cinsiyet, çalışma süresi, başlangıç ve bitiş tarihi, hizmet türünü seçmesi ve altta bulunan “Hesapla” butonuna tıklaması yeterli oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.