Kreval Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Kreval Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Öksürük tedavisinde kullanımı ile adını duyuran Kreval şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Kreval şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız işte detaylar..

Kreval şurup öksürüğe neden olan maddeleri baskılayan ilaçlar grubuna dâhil edilir. İlacın 100 ml ve 200 ml olmak üzere iki tip formu bulunur ve iki form da sarı renkli cam şişede yer alır. Kayısı aroması nedeni ile kayısı kokulu bu şurup yaygın olarak öksürmenin semptomatik tedavisi için farklı yaş aralıklarında kullanılır. Butamirat sitrat etken maddesini bünyesinde barındıran ilacın 6 yaş altı çocuklarda kullanımı tavsiye edilmez.

KREVAL ŞURUP NEDİR?

Kreval şurup içerisinde yer alan butamirat sitrat etken maddesi dışında sodyum sakkarin ve %70 oranında sorbitol de barındırır. Şurubun içeriğinde ayrıca benzoik asit, gliserin ve karboksimetilselüloz sodyum da yer alır. Çocukların kullanım kolaylığı için ilaca kayısı aroması eklenir.

KREVAL ŞURUP NE İŞE YARAR?

Kreval şurup kullananlar yaygın olarak şiddetli öksürüğe sahip hastalardır. Öksürüğün nedeni üşütme, soğuk algınlığı ya da farklı bir hastalıktan kaynaklı olabilir. Kreval şurup form sayesinde hastalık semptomu olarak gözlenen öksürük hafifler. İlacın öksürük şiddeti üzerinde etkili olabilmesi için doğru dozda ve doğru sıklıkta tüketimi büyük önem taşır.

KREVAL ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Kreval şurup eczane fiyatı 7.5 mg/ 5 mL 100 ml şurup için 38 TL 66 kuruştur.

KREVAL ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Kreval şurup yetişkinlerde, ergenlerde ve çocuklarda etkili olabilmesi için farklı dozlarda kullanılır. Kullanımı için doktor istemi yok ise aşağıdaki dozlarda tüketilir:

  • 6 yaş ile 12 yaş arası çocuklar için: Günde 3 kez iki ölçek şeklinde alınır.
  • 12 yaş ile 18 yaş arası ergenler için: Günde 3 kez olarak üç ölçek şeklinde alınmalıdır.
  • Yetişkinler için: Günde 4 kez üç ölçek olarak kullanılması tavsiye edilir.
  • Ağız yolu ile alınan bu ilacın dozunu doğru ayarlamak için kutu içerisinde yer alan ölçekten yararlanılır. Dereceli ölçek her kullanım sonrası bol su ile yıkanır. Yaşlılar ve 6 yaş altı çocuklar bu ilacı kullanmamalıdır.

KREVAL ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Kreval şurup yan etkileri yaygın ya da seyrek olarak görülebilir. Aşağıda hem yaygın hem de seyrek yan etkiler yer alır:

  • Ciltte lokal olarak ya da genel şekilde meydana gelen dökülmeler (Ciddi bir yan etkidir. Bu yan etkinin meydana geldiği kişiler Kreval içeriğindeki bir maddeye alerji gösterir.)
  • Gün içerisinde meydana gelen uyuklama durumu
  • Akut meydana gelen mide bulantıları
  • Bağırsaklarda yaşanan sorun nedeni ile oluşan diyare

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.