Corsal Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Corsal Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Ateş düşürücü ve ağrı kesici özelliği ile bilinen Corsal şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Corsal şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır? diye merak ediyorsanız işte size detaylar...

Corsal şurup, ateş düşürücü ve ağrı kesici amaçla kullanılan bir ilaçtır. Grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarının belirtilerinin giderilmesine yardımcı olan Corsal şurup, bazı yan etkilere sebep olabilir. Şurubun kullanımından önce bir doktor ya da sağlık merkezine danışılması önerilir.

CORSAL ŞURUP NEDİR?

Corsal şurup etkin madde olarak parasetamol ve fenilefrine içeren sıvı halde sunulan bir ilaçtır. Parasetamol, ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaçtır ve genellikle baş ağrısı, diş ağrısı, mide ağrısı ve diğer ağrıların giderilmesinde kullanılır. Fenilefrin ise bir türevi olan feniletilamin grubundan bir adrenerjik agonisttir ve genellikle nezle ve grip gibi solunum yolu enfeksiyonlarının belirtilerini azaltmak için kullanılır. Fenilefrin, burun tıkanıklığını azaltarak solunum yollarını açar ve ayrıca öksürük refleksini de azaltarak öksürük giderici etki de sağlar.

CORSAL ŞURUP NE İŞE YARAR?

Corsal şurup, solunum yolu enfeksiyonlarının belirtilerini azaltmak için kullanılan bir ilaçtır. Bu enfeksiyonlar genellikle nezle, grip ve bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarına neden olabilir ve bunların belirtileri arasında öksürük, nefes darlığı, boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı ve hapşırma gibi semptomlar olabilir. Corsal şurup kullanımına bu belirtileri azaltmak ve solunum yollarını açmak için başvurulur.

CORSAL ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Corsal şurup eczane fiyatı 28,74 TL’dir. Corsal şurup fiyatı, genellikle satış yerine, ilacın markasına, dozajına ve ambalajına göre değişebilir.

CORSAL ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Corsal şurup, genellikle ağız yoluyla alınır. Önerilen doz, genellikle bir kaşık (5 ml) veya iki kaşık (10 ml) olup, günde bir veya iki kez alınır. Dozaj doktor veya eczacı tarafından verilen reçete ve talimatlara göre ayarlanır. Eğer reçete veya etiket yazısında belirtilen doz aşılırsa, yan etkilerin riski artar ve ilacın etkisi de artış göstermeyebilir.

Corsal şurup kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar da olabilir. Örneğin, şurubu doğrudan açık bir kapta içmemek ve çocukların ulaşamayacağı bir yerde saklamak gerekir. Ayrıca ilacı kullanmadan önce mutlaka eller yıkanmalı ve şurubun ölçülmesi için kaşık kullanılmalıdır.

CORSAL ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Corsal şurup yan etkilere neden olabilir. Kullanım sonrası oluşabilecek yan etkiler arasında bulunanlar şunlar olabilir:

  • Mide bulantısı veya kusma
  • Baş ağrısı
  • Aşırı uyku hali
  • Baş dönmesi
  • İdrarın koyu renk alması
  • Ciltte döküntüler veya kaşıntı

Ayrıca ilacın kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar da olabilir. Örneğin, Corsal şurup kullanırken aşırı miktarda alkol tüketilmemesi, araç veya makine kullanılmaması gerektiği gibi uyarılar olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.