Bu Belirtiye Aman Dikkat! İlerlemiş Olabilir! Kanser Hastalarında Görülen O Belirti…

Bu Belirtiye Aman Dikkat! İlerlemiş Olabilir! Kanser Hastalarında Görülen O Belirti…
Kanser hastalığı kişi ve çevresi için bedensel olarak olduğu gibi, kişilere mental açıdan da büyük zararlar verebiliyor. Kanser tedavisinde en önemli etkenlerden birisi ise erken teşhis konulması. Bu yüzden vücudun günlük hayatta göstermiş olduğu belirtiler önem arz ediyor. İşte detaylar...

Kanser hastalarındaki belirtiler kişiden kişiye göre değişebilir. Fakat ileri durumda olan kanser hastalarında bir belirti var ki, herkes tarafından sıklıkla dile getiriliyor. Peki o tehlike belirti ne?

BİRÇOK KANSER HASTASINDA GÖRÜLÜYOR

Kanserin birçok türü başlarda belirti vermeden vücutta gizlice ilerleyip insanların hayatlarını tehlikeye sokabiliyor. Kanser belirtileri ise bazen başka hastalıklara yoruluyor ve pek fazla önemsenmiyor. Fakat ilerleyen zamanla birlikte artan bu belirtiler insan vücudunda dayanılmaz ağrı ve acılara sebep olabiliyor.

Amerikan Kanser Derneği bu belirti ile ilgili açıklamasında şöyle söylüyor:

“Yorgunluk, yorgun olma ve işleri her zamanki hızınızda yapamama hissidir. Bu yorgunluk sizi fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak etkileyebilir." Bu belirtileri gösteren hastalar genellikle aşırı yorgunluk hissinden bahsederler. Kanser Derneği konuyla alakalı, ilerlemiş kanser hastalarında bu belirtinin her bireyde olacağını söylemekte.

TÜMÖR, ETRAFINA DA ZARAR VERİYOR

İlerlemiş kanser hastalığı teşhis edildiği zaman bu durumun %100 etkili bir çözümü yoktur. Bunun sebebi, vücutta bulunan tümörün, yanındaki doku veya düğümleri de işgal etmeye başlamış olmasıdır. Böyle durumlarda doktor, tümörü küçültmek için tedavi uygulayabilir fakat bazı durumlarda tedavinin riskleri daha yüksek olabilmektedir.

YORGUNLUK BELİRTİSİNİN NEDENİ NE?

Kanser hastalarında sıklıkla görülen bu belirtinin temel nedeni, vücuttaki hormon seviyesinde yaşanan bozulmalardır. Cancer Research UK konuyla alakalı şu açıklamaları belirtiyor:

“Bazı kanserler sitokin adı verilen maddeler üretir. Sitokinler, vücutta bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli bir rol oynayan bir grup proteindir. Bunlar yorgunluğa neden olabilir.”

Tıp dergisinde yayınlanmış olan rapora göre ise bu yorgunluk ‘dayanılmaz bir zayıflık’ şeklinde açıklandı. Cleveland Clinic, kanser yorgunluğu belirtisinin ani bir şekilde ortaya çıkabileceğini söylüyor. "Çoğu zaman kendinizi fiziksel, duygusal ve zihinsel olarak çok yorgun hissediyorsunuz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.