Netflix Hesabı Olanları İlgilendiriyor! Netflix Artık Bu Cihazlara İzin Vermeyecek!

Netflix Hesabı Olanları İlgilendiriyor! Netflix Artık Bu Cihazlara İzin Vermeyecek!
Çok sevilen ve takip edilen platformlardan olan Netflix, geçtiğimiz günlerde bir sorunla gündeme geldi. Apple’ın İOS 16 sürümü ile birlikte bazı Iphone kullanıcıları konuyla alakalı bir sorun fark etti. Detaylar haberde…

İOS 16 sürümünün çıkmasıyla birlikte bazı kullanıcılar artık TV üzerinden HDMI adaptörü bağlayarak Netflix, Amazon Prime gibi uygulamaları çalıştıramadıklarını fark etti. İnternet sitesindeki bir kullanıcının yaptığı paylaşım ile birlikte bu sorunun sebebi belli oldu.

İOS 16 ÇALIŞTIRAN CİHAZLARDA HDMI DESTEĞİ KALKTI

Bir süredir Iphone İOS 16 kullanan insanlar televizyona HDMI bağladıklarında Netflix ve Amazon gibi uygulamaları kullanamadığı söylüyordu. Bu sorunun nedeni en sonunda açıklandı.

Bir kullanıcının paylaştığı habere göre, Netflix Destek ekibiyle görüşen bu kullanıcı, bundan sonra İOS 16 çalıştıran bir telefonda HDMI bağlantısı kurularak televizyondan bir şeyler izlenemeyeceğini söyledi. Konuyla alakalı bu bilgileri aktaran kullanıcı, ilerleyen zamanlarda da bu durumla alakalı herhangi bir değişiklik yapılmayacağını öğrendi.

NETFLIX’İN AÇIKLAMASI

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan kullanıcı, şöyle yazdı:

“Az önce Netflix desteğiyle iOS 16’dan sonra çalışmayan HDMI hakkında konuştum. Artık HDMI’yı desteklememe kararı aldıklarını söylediler. Uzakta yaşayan ve hatta şehrin sadece 12 mil dışında yaşayan ama interneti olmayan bizler için bu içerik izleme şeklimdi.”

Bu durum yalnızca Netflix için değil, Netflix gibi, Amazon Prime ve HBO Max uygulamalarında da geçerli kılındı. Fakat bu olay yeni değil. İOS 16’nın çıkmasından itibaren bu durum açıklanmıştı. Kullanıcılar artık HDMI desteği kullanarak bu uygulamalardan yararlanamayacaktı. İOS 16’nın yaygınlaşması ile beraber bu durum tekrar gündeme gelmiş oldu.

Apple konu hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı. Netflix destek ekibi ise konuyla alakalı olarak şunları söyledi:

“Akış hizmetlerden birindeki bir filmi veya TV şovunu Apple TV 2 veya Apple TV 3’te AirPlay ile oynatmaya çalışırsanız, size belirsiz bir hata mesajı sunulur: “Bu içerik yüklenirken bir hata oluştu. Daha sonra tekrar deneyin.” Bir iOS 15.7 aygıtıyla test edilen AirPlay, DRM ile kısıtlanmış içerikle bile Apple TV 2 ve Apple TV 3 ile çalışmaya devam eder.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.