Yerli Otomobil Togg Yine Sahnede Milyonları Büyüledi! Geleceğe Dair İpuçları…

Yerli Otomobil Togg Yine Sahnede Milyonları Büyüledi! Geleceğe Dair İpuçları…
Togg, dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından olan CES’e katılım gösterdi. Bu fuarda üçüncü aracının tanıtılması beklenen Togg, daha farklı bir konseptten oluşan bir araç sergiledi. Geleceğe yönelik bu kapsül araç, Beyond X adıyla tanıtıldı. İşte detaylar...

Sergilenen bu konsept, Togg Dizayn Stüdyosu tarafından tasarlandı ve seyirciye dairesel bir kapsülün içinde görsellikle birlikte farklı bir deneyim yaşattı. Seyirciler, 4 farklı senaryo ile farklı konularda deneyim yaşamış oldu.

FARKLI SENARYO SEÇENEKLERİ

İzleyicilere, Satürn, Orman, Fütüristik Şehir ve Sanatsal Türkiye adındaki 4 farklı senaryodan birini yaşayabilme fırsatı sağlandı. Etkinlikte konuşma yapan Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, yaklaşımlarını dijital sanat ile ifade ettiklerini belirtti.

“Tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da teknolojimizi ve sürdürülebilirlik yaklaşımımızı dijital sanatla ifade etmeyi seçtik. Beyond X ve Dijital Mobilite Bahçesi, Togg’un DNA’sını oluşturan dualite temasıyla insan ve teknoloji, sanat ve bilim, akıl ve kalp, birlik ve çokluk gibi kavramların altını çiziyor.”

DÜNYA, HAYALLERİN ÖTESİNE GİDECEK

“Doğuştan sürdürülebilir”, “doğuştan dijital” gibi kavramların altını çizen Togg, bu kavramları dijital sanat ilr aktarmayı seçti. Karakaş, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bu yıl yine dijital sanat aracılığıyla ‘doğuştan elektrikli’, ‘doğuştan sürdürülebilir’, ‘doğuştan dijital’ ve doğuştan yeşil’ kavramlarının altını çiziyoruz. Yeni dünya tamamen dijital boyutta şekillenip hayallerimizin ötesine gidecek. Kullanıcı da bu dünyanın nereye gideceğini bugünden göremiyor, bilemiyor. Biz, kısa bir süre sonra tüm kullanıcılara açacağımız dijital platformumuz Trumore’da, ekosisteme kattığımız oyuncularla bir araya gelip proaktif olarak o dünyayı şekillendiriyoruz.”

ARAÇLAR İÇİN KURA ÇEKİLECEK

Karakaş, yakında detayları açıklanacak ve Türkiye’de sipariş alımına başlanacak otomobil için bazı açıklamalarda da bulundu.

“Akıllı cihazlarımızı kullanıcılarımızla doğrudan buluşturacak, satışları doğrudan kendimiz organize edeceğiz. Kullanıcıyı merkeze alan, dijital ve fiziksel deneyimi harmanlayan yapıda hizmet vereceğiz. Şubat ayında da siparişleri açıp, ilk çeyrek sonunda ilk akıllı cihazlarımızı kullanıcılarımızla buluşturmaya başlayacağız. Siparişleri bireysel kullanıcılar öncelikli olmak üzere 2023 boyunca teslim edeceğiz.”

Ayrıca Karakaş, kullanıcıların dilerlerse kura yöntemiyle cihazlara ön sipariş verme hakkını elde edebileceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.