Telefon Kredi Sınırı Yükseltildi! Cep Telefonu Alacaklara Fırsat!

Telefon Kredi Sınırı Yükseltildi! Cep Telefonu Alacaklara Fırsat!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yaptığı açıklama ile birlikte cep telefonu alım amacıyla kullandırılmakta olan tüketici kredilerinin vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınmakta olan 5.000 TL’lik miktar 12.000 TL’ye çıkarıldı. Vade sınırı 12 aya çıkarıldı. İşte detaylar...

Cep telefonu almak isteyenlerin ilgisini çekecek habere göre, kredi kartlarındaki vade sınırı ve tüketici kredilerinde limit artışına gidildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan yeni düzenlemeyle birlikte kredi kartı vadesi 12 aya, kredi limiti ise 12.000 TL’ye çıkarıldı. Konu ile ilgili detaylar haberde…

12 AY VADE FIRSATI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun Banka Kartları ve Kredi Kartları hakkında değişiklik içermekte olan yeni Kurul kararı, kurumun ilgili internet sitesinde yayımlandı.

Bu karara göre, “yenileme merkezi” ya da “yetkili satıcı” niteliğinde olması koşuluyla yenilenmiş ürün niteliğinde bulunan cep telefonu satışlarında kredi kartlarındaki taksitlendirme süresi, farklı bir tutar koşulu olmaksızın12 ay olarak belirlenmiş oldu.

12 BİN LİRALIK KREDİ

Öte yandan, cep telefonu alım amacında kullandırılan vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5.000 TL yeni kararla birlikte 12.000 TL’ye çıkarıldı.

Bu yeni karara göre cep telefonu alımı için kullanılan kredilerin vade sınırı, 12 ay olacak. Bu vade sınırı fiyatı 12.000 TL’nin altındaki telefonlarda geçerli olacak. 12.000 TL’nin üstünde bir fiyata sahip telefonda ise vade sınırı 3 ay olarak uygulanacak.

İHTİYAÇ KREDİSİ KULLANARAK TELEFON ALINIR MI?

Kredili satış seçeneğinde cep telefonları için olan kredi limitinin düşük olması sebebiyle, kredi puanı yüksek olan kişiler cep telefonu alacakları zaman bankadan standart ihtiyaç kredisi alıyor ve bu şekilde daha yüksek olan kredi miktarları ile cep telefonu alınabiliyordu.

TEKNOLOJİK ALETLERDE TAKSİT SINIRI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yayımladığı yönetmelikte, yapılabilecek taksit sayıları beyaz eşya alışverişlerinde en fazla 9 ay, elektronik eşya alışverişlerinde en fazla 4 ay, bilgisayar ürünlerinde en fazla 12 ay ve tablet alımında ise 6 ay olarak uygulanmakta. Fakat bu uygulama ticari kredi kartlarında geçerli değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.