Bu Belirtiye Dikkat! Kalp Krizi Geçirme Olasılığınız Yüksek!

Bu Belirtiye Dikkat! Kalp Krizi Geçirme Olasılığınız Yüksek!
Kalp hastalıkları vücutta sessiz bir şekilde ilerler ve çok fazla belirti göstermeyebilir. Fakat bazı belirtiler vardır ki, kalp hastalığı riski taşıyabilmektedir. Eğer bu belirtiler görülüyorsa, kişi bir an önce kontrole gitmelidir. Böyle durumlarda erken teşhis hastalıktan kurtulmada önemli bir rol oynar. İşte detaylar...

Her hastalığın farklı belirtileri vardır. Bu belirtiler ne kadar çabuk fark edilirse iyileşme oranı da o kadar yüksek olur. Özellikle kalp hastalıklarında erken teşhis yapılırsa kişi daha kolay iyileşebilir. Fakat kişiye erken teşhis yapılabilmesi için kişinin kendi vücudundaki farklılara karşı dikkatli olması gerekmektedir. Kanser gibi hastalıklarda erken teşhis yapılması, hücrelerin vücuda daha fazla yayılmasının önüne geçer ve bu nedenle kişi daha hızlı bir şekilde sağlığına kavuşur. Geç teşhis durumunda çok küçük görünen hastalıklar bile büyük önem taşımaktadır. Doktor kontrolü aksatılır veya belirti durumunda doktora gidilmez ise vücutta bilinmeyen hastalıklar sinsice ilerleyebilir.

KALP KAPAĞI HASTALIĞI

Bu hastalık, kalpteki kapak yapılmasının bozulması ve görevini yapamaz hale gelişinden dolayı oluşan hastalıktır. Kalp kapağı hastalığı kişilerde 2 şekilde görülebilir; kapağın daralması veya yetmezliği. Kalp hastalığının başlıca nedenleri ise genellikle ileri yaş ya da genetik durumlardan kaynaklı olabilir.

Kalp kapağı hastalığında, kalp görevini düzgün yapamaz ve üzerindeki yükten dolayı daha fazla zorlanmaya başlar. Kalbin üzerine binen bu fazla kişide ölüme kadar yol açabilir. Kalp hastalığı rahatsızlığından mustarip olanlar kendilerini çok yorgun hissederler ve nefes alıp vermekte zorluk yaşayabilirler.

KALP KAPAĞI HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kalp hastalığını birkaç farklı belirtisi olabilmektedir. Bunlardan bazıları;

  • Kişinin hızlı yorulması
  • Halsiz olmak
  • Kalp çarpıntıları
  • Tıkanma hissiyatı
  • Nefes alıp vermede güçlük çekme
  • Dudaklarda oluşan morluklar

Özellikle dudakta oluşan morluk, karaltı veya belirgin bir kahverengi oluşumu kalp hastalığının belirtilerinden olabilir. Ayrıca doğuştan olan kalp deliklerinde temiz ve kirli kan karıştığında bu tür morarmalar görülebilmektedir.  Eğer kişi bu tarz belirtilerden herhangi birini yaşıyor ise bir an önce doktor kontrolüne gidip bu belirtilerin neyden kaynaklı olduğunu öğrenmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.