Yeni Yıl Zamları Arka Arkaya Gelmeye Başladı: Önce Bira, Sonra Sigara, Şimdi De O Alkol Grupları Zamlandı! İşte 6 Ocak 2023 Güncel Alkol Fiyatları…

Yeni Yıl Zamları Arka Arkaya Gelmeye Başladı: Önce Bira, Sonra Sigara, Şimdi De O Alkol Grupları Zamlandı! İşte 6 Ocak 2023 Güncel Alkol Fiyatları…
Yeni yıl zamlarıyla başladı. Yüzde 22,30 oranında ÖTV zammı alan sigara ve alkol ürünlerinde iki ayrı gruba daha zam geldi. Gerçekleşen son zamlar ve detayları...

Her yıl ocak ve temmuz ayında belirlenen rakamlar oranınca Özel Tüketim Vergisi ya da kısa adıyla ÖTV zammı alan sigaranın da içerisinde bulunduğu tütün ve tütün ürünü grubu ile alkol ve alkollü içeceklere, yeni yılın ilk haftasında adeta zam yağdı. Yüzde 22,30 olarak belirlenmiş olan ÖTV zammı kapsamında ilk zam bira ve mayalı içkileri vurmuştu. Ortalama 5 TL zam alan biralar ve şişe başına zamlanan şarapların ardından bir zam haberi daha geldi.

Alkol grubuna gelen zamların ardı arkası kesilmemeye başladı. Mayalı içkilerin aldığı zamlardan sonra, bir zam sigaraya gelmiş ve dün itibariyle sigara grupları 4 TL ile 6 TL arasında değişen tutarları zam olarak fiyatlarına yansıtmıştı. Bugünkü zam haberi ise başka bir alkol grubundan geldi.

İLK ZAM HABERİNİ EROL DÜNDAR VERDİ

Tekel sektörünün temsilcilerinden biri olan Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, alkol ve sigaralara gelen zammı duyuran ilk isimlerden biri olmasıyla vatandaşların yakından takip ettiği kişilerden biri haline dönüştü. Bugün bir zam haberi daha veren Erol Dündar, zammın geldiği alkol grubunu da açıkladı.

Twitter hesabından bir açıklama yaparak, yeni bir zammın geldiğini duyuran Erol Dündar, bu kez rakının zamlandığını duyurdu. İlk zammı alan rakı grubu ‘Yeni Rakı’ markasına ait rakılar oldu. Erol Dündar’ın Twitter’dan yaptığı açıklamada ise; “Mey Diego diğer adı ile yeni rakı ya #ZamGeldi” ifadeleri yer aldı.

İKİNCİ ZAM HABERİ ÖZGÜR AYBAŞ’TAN GELDİ

Erol Dündar’ın zam açıklamasının ardından sektörün başka bir önemli temsilcisi olan Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş’tan ikinci zam haberi geldi. Twitter’dan zam haberini duyuran Özgür Aybaş, zam gelen alkol grubunu açıkladı.

Twitter’dan alkollü gruplardan birine daha zam geldiğini duyuran Özgür Aybaş, attığı tweette; “İsveç şurubuna da zam geldi 56 içinde baharat olan” ifadelerini kullandı. Ok geçmeden Özgür Aybaş’ın ‘Jagermeister’ marka alkol grubunu kast ettiği sosyal medya kullanıcıları tarafından anlaşıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.