Yeni Evim Konut Finansman Programı detayları ortaya çıktı! Aylık taksitler düşük; vade süreleri uzun! Faiz ise sadece yüzde 0,69!

Yeni Evim Konut Finansman Programı detayları ortaya çıktı! Aylık taksitler düşük; vade süreleri uzun! Faiz ise sadece yüzde 0,69!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu ‘Yeni Evim Konut Finansman Programı’ kapsamının detayları belli oldu. Orta gelirliye hitap eden konut kredisi projesinin şartları da açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ortaklaşa imza attığı ‘Yeni Evim Konut Finansman Programı’ günün bomba gündemlerinden biri oldu. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Yeni Evim Konut Finansman Programı’nın kapsamı ve detayları ise ilgili bakanlıklarca açıklamadan hemen sonra paylaşıldı.

Yeni Evim Konut Finansman Programı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonra hem Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hem de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklama yaptı. Kampanya kapsamında Türkiye’yi üç bölgeye ayıran bakanlıklar, her bölgede kullanılabilecek olan kredi üst limitini de duyurdu. Öte yandan finans uzmanları bu kredilerin ortaya çıkaracağı aylık ödemeleri bugün hesapladı.

HER BÖLGEDE KREDİ ÜST LİMİTİ DEĞİŞİYOR

Orta gelirlinin konut sahibi olabilmesi için yüzde 0,69 faiz ve 15 yıla varan vadeler ile kredi vermeyi amaçlayan Yeni Evim Konut Finansman Programı’nda üç ayrı bölge bulunuyor. Kampanya kapsamında 1. Bölge’de yer alan İstanbul’da kredi üst limiti 5 milyon TL iken; 2. Bölge’de yer alan, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla’da 3 milyon TL, diğer kentlerin yer aldığı 3. Bölge’de ise 2 milyon TL’ye kadar kredi kullanımı sağlanacak.

Bu kapsamda 1 milyon TL ev kredisi çeken vatandaşların aylık cebinden çıkacak para 15 yıl vade için 9 bin 720 TL’ye yakın olurken; 4,5 milyon TL kredi çeken vatandaşların aylık cebinden çıkacak para 15 yıl vade için 43 bin 735 TL’ye ulaşacak. Hane gelirinin yüzde 40’ını geçemeyecek şekilde taksitlendirecek olan kredilerin taksit tutarları krediye göre değişiklik gösterecek.

AYLIK ÖDEMELER KREDİ TUTARINA GÖRE BELİRLENİYOR

Konuyla ilgili hesaplama yapan uzmanlar, Yeni Evim Konut Finansman Programı kapsamında yüzde 0,69 oran ve 15 yıl vade ile 4 milyon 500 TL kredi çeken bir vatandaşın 43 bin 735 TL taksit; 7 milyon 872 bin TL geri ödeme yapacağını belirtti. Konut kredisinin aynı şartlar altında 3 milyon TL’ye düşmesi halinde ise taksit 29 bin 160 TL’ye gerilerken; geri ödeme 5 milyon 250 bin TL’yi buluyor.

Öte yandan Yeni Evim Konut Finansman Programı kapsamında 2 milyon TL ev kredisi çekecek olan bir vatandaşın 15 yıl vadede aylık 19 bin 440 TL ödemesi gerekirken; 1 milyon TL kredi çeken vatandaşların ise aylık ödemesi aynı vadede 9 bin 720 TL oluyor. Geri ödemeler açısından bakıldığında ise 2 milyon TL’lik kredi 3,5 milyon TL’yi; 1 milyon TL’lik kredi ise 1 milyon 750 bin TL’yi buluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.