Ek gösterge, sözleşmeli personel, EYT… Hepsi bitti, sıra taşeron kadro düzenlemesine geldi! Gözler bir kez daha Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda!

Ek gösterge, sözleşmeli personel, EYT… Hepsi bitti, sıra taşeron kadro düzenlemesine geldi! Gözler bir kez daha Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda!
Yoğun bir çalışma dönemi geçiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu kez kamu kurumlarında çalışan taşeron kadro için bir düzenleme hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi. İşte düzenlemenin detayları…

2022 yılının hareketli bakanlıklarından biri kuşkusuz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı oldu. Yaz aylarında memur ve memur emeklilerini ilgilendiren ‘Ek 3600 Gösterge’ düzenlemesini tamamlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, hemen ardından kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personeli ilgilendiren ‘Sözleşmeli Personel Düzenlemesi’ ve emeklikte yaş bekleyenleri ilgilendiren ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)’ düzenlemesini bitirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı şimdi de kamuda çalışan taşeron işçiler için harekete geçti.

Şimdilerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) yasalaştırmasının beklenildiği sözleşmeli personel düzenlemesi ile EYT düzenlemesi kapsamında sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ederken; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan kamuda çalışan taşeron kadroların haklarının iyileştirilmesine yönelik de bir yeşil ışık geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin detaylarını paylaştı.

TAŞERONA KADRO DÜZENLEMESİ 90 BİN İŞÇİYİ İLGİLENDİRİYOR

2022 yılını yoğun bir çalışma takvimi ile kapatmış olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2023 yılını da yoğun bir çalışma takvimi ile açtı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ele aldığı ilk konu ise belediyelerde ve Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) olan yerlerde çalışan taşeron işçiler oldu. Taşerona kadro düzenlemesine ilişkin ilk sinyal ise, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.

Daha önce taşerona kadro düzenlemesi yapıldığını hatırlatan Bakan Bilgin, bu düzenlemeden 1 milyon işçinin yararlandığını belirtti. 90 bin işçinin düzenleme kapsamına giremediğini bildiren Bakan Bilgin, bu işçiler için çalışmaların başladığını ifade etti.

TAŞERONA KADRO DÜZENLEMESİ ŞARTLARI HENÜZ BELLİ DEĞİL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den gelen taşeron işçiye kadro düzenlemesi sinyalinin ardından gözler bir kez daha Ankara’ya döndü. Bu kez işçiler, taşerona kadro düzenlemesinin detaylarını merak etmeye başladı.

Henüz taslak üzerinde çalışmalarını sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri konuya ilişkin bir detay vermedi. Düzenlemeye dair detayların ve kadro hakkından yararlanma şartlarının önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.