Konut Projeleri Sonrası Ev Fiyatlarında Beklenen Hareketlenme! Uzman İsim Tek Tek Açıkladı! Rekor Düşüş İçin…

Konut Projeleri Sonrası Ev Fiyatlarında Beklenen Hareketlenme! Uzman İsim Tek Tek Açıkladı! Rekor Düşüş İçin…
Açıklanan proje İlk Evim İlk İş Yerim’in sonrasında, yeni açıklanan ‘Yeni Evim’ projesiyle ilgili detaylar açıklandı. Bu kampanyayla birlikte kredi faiz oranlarında değişikliğe gidilecek. Peki bu projelerle birlikte ev fiyatlarında düşüşler görülecek mi? İşte detaylar...

Bu projelerle birlikte yaşanabilecek olan ev fiyatlarındaki düşüş hakkında, emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı önemli açıklamalarda bulundu. Bu yıl içinde ev fiyatlarında bazı faktörlere bağlı olarak düşüş olabileceğini ifade etti.

EV FİYATLARINDA İNİŞ ÇIKIŞLAR OLACAK

Emlak uzmanları yayınlanan bu projelerle birlikte ev satın almadaki isteklerin doğrultusunda fiyatlarda düşüş yaşanabileceğini ifade ediyor. Fakat ikinci el konutlarda bu yeni oluşturulan kampanyalardan yararlanılamayacağını belirten uzmanlar, bu sebeple ikinci el evlerde çeşitli bir fiyat değişikliği beklemiyor. Yeni projeler hakkında açıklamalar yapan Altın Emlak Genel Müdürü olan Mustafa Hakan Özelmacıklı şöyle konuştu:

"Yeni bir konut edindirme modeli hayata geçirildi. Uzun zamandır çalışılan bir konuydu. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın eş güdümlü olarak yürüttüğü projede, 3 ayrı bölgede, gelir ile uyumlu, 0,69’dan başlayan oranlarda kredi imkanları tanınıyor."

“ANADOLU’DAKİ İLLERİMİZDE ÇOK DAHA AVANTAJ SAĞLIYOR OLACAK”

Özelmacıklı, yeni başlatılan konut projelerinin orta gelir durumundaki aileler için çok büyük bir avantaj olduğunun altını çizdi. Konut arzının bu kampanyayı desteklendiğini söyleyen Özelmacıklı, müteahhitlerin katılmak istedikleri projeye göre bakanlığa başvuru yapabileceklerini söyledi.

"Anadolu’daki illerimizde çok daha avantaj sağlıyor olacak. Konut arzı bu kampanyayı destekliyor. Müteahhitler katılmak istedikleri proje ve stoklarıyla beraber bakanlığa başvuru yapacaklar. Kriterlere uygun olanlar bankalar garantörlüğünde, tüketici talepleriyle eşleştirilecek.”

İLERLEYEN AŞAMALARDA FİYATLAR DÜŞEBİLİR

Başlarda, ev piyasasındaki büyükşehirlerde, uygun oranlı kredi faizleri sonucunda fiyatların artabileceğini fakat konut arzlarının belirli bir duruma gelmesiyle birlikte bu fiyatlarda düşüş yaşanabileceğini belirtti.

"Konut piyasasında büyük şehirlerde, uygun oranlı krediler sonrasında fiyatların artacağını söyleyebiliriz. İlerleyen aşamalarda ise müteahhitlerin stokları eritmesi ve yeni projelere başlamasıyla konut arzının karşılanması sağlanacaktır. Konut arzını belirli bir noktaya getirdiğimizde ilerleyen aşamalarda fiyatları düşürebilir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.