Gaziantep'te Orta Gelirlinin Konut Projesine Bile Fırsatçılar Göz Dikti! Gaziantep’te Konut Fiyatları Bir Gecede Arttı! Denetim Şart…

Gaziantep'te Orta Gelirlinin Konut Projesine Bile Fırsatçılar Göz Dikti! Gaziantep’te Konut Fiyatları Bir Gecede Arttı! Denetim Şart…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası’nın detayları ortaya çıkmaya başlamışken; Gaziantep’te konut fiyatlarına gelen artış akıllara ‘fırsatçılığı’ getirdi. İşte detaylar...

Devam eden ‘İlk Evim İlk İşyerim’ konut projesinin yanı sıra yeni bir konut projesi daha gerçekleştiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışma sonucunsa ‘Yeni Evim Finansman Programı’ projesini hayata geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan proje, kamuoyunda ‘Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası’ olarak adlandırıldı. Bu kampanyanın detayları ortaya çıkmadan, fırsatçılar piyasaları sardı.

Yeni konut projesi kapsamında tüm Türkiye’de vatandaşların uygun faizli kredi paketleri sayesinde konut alabilmesinin desteklenmesi sağlandı. Bu kapsama Gaziantep ili de projeye dahil oldu. Gaziantep’te 15 yıl vade ve 0,69 faizle 2 milyon TL üst limite kadar kredi sağlanacağı henüz öğrenilmişken, Gaziantep emlak piyasasındaki hareketlilik ise gözlerden kaçmadı.

SIFIR KONUTLAR İÇİN VERİLECEK DESTEK PROJESİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Proje kapsamında 1. Bölge olarak ilan edilen İstanbul için 5 milyon TL; 2. Bölge olarak ilan edilen Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla için 3 milyon TL ve 3. Bölge olarak ilan edilen diğer iller için 2 milyon TL banka ve katılım finans kurumları tarafından finansman sağlanacağı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanmıştı. Gaziantep de 3. Bölge illeri arasında yer aldı. Buna göre, hane halkı toplam geliri belirlenen gelir şartını sağlamak ve hanede bir konut bulunmaması halinde yararlanabilecek olan kredinin faizinin yüzde 0,69’dan başlayacağı açıklandı.

Sadece sıfır konutları program kapsamına alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, son 1 yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olan kişilerin yüzde 0,69’dan başlayan kredi oranlarından yararlanabileceğini belirtti. Aynı zamanda 15 yıl vade sunan bu proje kapsamında alınan evlerin 5 yıl satışının yapılmamasının şart olduğu da bildirildi.

PROJE, GAZİANTEP’TE FIRSATÇILARI ORTAYA ÇIKARDI

İlk üç yılda ödeyecekleri aylık taksit tutarının belirli bir kısmını, kredinin toplam vadesi bitmeden geri ödenmek şartıyla, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın üstleneceği proje kapsamında Gaziantep 3. Bölge’de yer aldı. Hali hazırda sıfır konut fiyatlarının 1,5 milyon TL’den başladığı Gaziantep’te kredi limiti ise 2 milyon TL ile sınırlı kaldı. Ancak dün açıklanan projenin yankısı çabuk duyuldu ve fırsatçılar bir kez daha iş başına geçti.

İnşaat sektörünü hareketlendirmek, orta gelirli haneleri ev sahibi yapabilmek adına gerçekleştirilmiş olan proje kapsamında ilk hareketlenen inşaat sektörü oldu. Projenin açıklanmasının ardından internetten satışa çıkmış olan konut fiyatlarında ciddi artışlar yaşandı. Sıfır konutların fiyatı neredeyse ikiye katlanırken; bunu fark eden vatandaşlar ise, ‘Denetim mutlaka yapılmalı’ şeklinde taleplerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.