2023 Yılı Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Oldu? Yeni Zam İle Evde Bakım Maaşı Nasıl Hesaplanır?

2023 Yılı Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Oldu? Yeni Zam İle Evde Bakım Maaşı Nasıl Hesaplanır?
2023 yılına girildiği andan itibaren asgari ücrete gelen zamla birlikte birçok maaşa da zam geldi. Bu zamlardan biri de evde bakım desteği parası. Evde bakım maaşına gelen zam asgari ücrete gelen zamla eşdeğer oranda ilerliyor. Bu yüzden asgari ücrete gelen zam oranı evde bakım maaşını hesaplarken kullanılıyor. Peki bu hesap ile yeni evde bakım maaşı ne kadar oldu?

2023 yılında asgari ücrete gelen zam ile birlikte birçok diğer gelirler de hesaplanarak açıklanmış oldu. Engelli aylığı, evde bakım desteği gibi diğer devlet destekleri de hesaplanmış oldu. Evde bakım desteğini hesaplamak için asgari ücret zam oranını bilmek önem taşıyor. Çünkü evde bakım desteği maaşı asgari ücret maaşına gelen zam oranı üzerinden hesaplanıyor. Açıklamalarda birlikte 8500 TL olan asgari ücrete, %54,66 oranında zam gelmiş oldu. Peki yeni zam oranıyla beraber evde bakım maaşı ne kadara yükseldi? İşte detaylar…

2023 YILI EVDE BAKIM MAAŞI ZAMMI

2023 yılı için açıklanan zamlar arasında ilk olarak asgari ücret zammı yer aldı. Sonrasında memur ve emekli zammının açıklanması ile birlikte neredeyse tüm zamlar bu zam oranları üzerinden açıklanmış oldu. Asgari ücrete gelen %64,66 oranındaki zam ile evde bakım desteği de yükseldi. Güncel miktarı 3.666 TL olan bu maaş asgari ücret zam oranıyla birlikte hesaplandığında 5.771,20 TL’ye yükselmiş oldu. Bu yükselişle birlikte evde bakım desteği maaşında yüksek oranda artış gerçekleşmiş oldu.

EVDE BAKIM DESTEĞİ SORGULAMA

Sorgulama için e-Devlet sitesi üzerinden arama kısmına evde bakım aylığı ödemeleri yazarak evde bakım ücreti sorgulanabilmektedir. E-Devlet’e giriş yaptıktan sonra arama kısmına ilgili konu yazılır ve evde bakım desteği ile alakalı ayrıntılara erişilebilir. Ayrıca sorgulama için telefon da kullanılabilir. Mesaj kısmına BAKIYE yazılır ve 4747’ye sms atılır. Eğer maaş desteği ziraat bankası kullanılarak alınıyorsa hey ar ziraat bankası kodu ile birlikte aylık yatan evde bakım desteği maaşı sorgulanabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.