Maaşlarda Üçüncü Bir Zam Daha Olacak mı? Memur-Sen’in Eşit Maaş İsteği

Maaşlarda Üçüncü Bir Zam Daha Olacak mı? Memur-Sen’in Eşit Maaş İsteği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur ve emekli zamlarında ikinci bir değişiklik yapıp zam oranını %25’ten %30’a çekmişti. Bu açıklama sonrasında Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) bir basın toplantısı düzenledi. Asgari ücretin 8.500 TL olması ile birlikte, son yapılan açıklamayla en düşük memur maaşının 10.500 olduğunu hatırlatan Büro Memur-Sen Başkanı Yusuf Yazgan, zammın eşit bir şekilde yapılması gerektiğini savundu. İşte detaylar...

Memura ve emeklilere yapılan zammın ardından Büro Memur-Sen Başkanı Yusuf Yazgan basın toplantısı düzenledi ve zamların eşit olmadığını belirtti. Zamların eşit olmadığını belirten Yazgan, en düşük memur maaşı ile en yüksek memur maaşı arasındaki miktarın giderek büyüdüğünü söyledi.

“Yüzde 30 zam demek; 30 bin lira alan bir devlet memuruna 9 bin liralık bir artış getirirken, 10 bin lira alan bir devlet memuruna 3 bin lira artış getiriyor. Geçtiğimiz temmuzdaki yüzde 41’lik zammı da beraber değerlendirdiğimizde en düşük maaş alan devlet memuru ile en yüksek maaş alan devlet memuru arasındaki bu ücret makası giderek açılmaktadır.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

ZAMLAR EŞİT OLMALI

Yazgan, en düşük ve en yüksek memur maaşı arasındaki fiyat aralığının çok fazla olduğunu söyleyerek en düşük memur maaşının daha yukarda olması gerektiğini belirtti. Asgari ücretin 8.500 TL olduğu ülkede en düşük memur maaşının ise 10.500 TL olduğunu hatırlatan Yazgan, bu sebepten dolayı eşit bir artış yapılması gerektiğini belirtti.

“Çünkü maaşı düşük olan kamu çalışanları bu anlamda ciddi sıkıntılar çekmektedir. Maaşı yüksek olan da, düşük olan da aynı ortamda yaşıyorlar, aynı marketten alışveriş yapıyorlar, aynı benzini alıyorlar ve aynı otobüse biniyorlar. Bu anlamda aynı emeklilerde olduğu gibi düşük maaş alan memur arkadaşlarımıza da seyyanen zam yapılması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

BAYRAM İKRAMİYESİ BEKLİYORLAR

Dini bayramların öncesi memurların da ikramiye alması gerektiğini savunan Yusuf Yazgan, Memurlarımız maalesef bayram ikramiyesi almamakta. Biz bunu 2023 yılı içerisinde bir bayram ikramiyesi müjdesi olarak da bekliyoruz. 2023’te de toplu sözleşmeye yeniden Büro Memur-Sen olarak taşıyacağız.” diyerek isteklerini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.