Gaziantep Ve Türkiye'de Orta gelirlinin halinden TOKİ anladı! 15 yıl vadeli konut satışları için geri sayım başladı! Üstelik yüzde 10 peşinatla…

Gaziantep Ve Türkiye'de Orta gelirlinin halinden TOKİ anladı! 15 yıl vadeli konut satışları için geri sayım başladı! Üstelik yüzde 10 peşinatla…
Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı orta gelirli vatandaşlar için yeni bir konut projesi duyurdu. İşte konut projesinin detayları…

Konut projesi kapsamında eylül ayında hayata geçirilen ‘İlk Evim İlk İşyerim’ projesine ek olarak yeni bir proje daha duyuruldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü yeni proje kapsamında ilk açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den geldi. Bakan Nebati, projeyi; “Bugün de özellikle orta gelirli vatandaşlarımıza yönelik uzun süreli devam edecek yepyeni bir projeyi hayata geçiriyoruz” sözleri ile duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ardından bir açıklama da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan geldi. Kurum ise, yeni proje için; “Yine büyük bir kampanyaya hep birlikte imza atarak; evi olmayan kardeşlerimize pozitif ayrımcılık yapıyor, ‘Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim’ diyoruz, yeni kampanyamızla; ilk etapta, tam 100 bin ailemizi, birkaç ay içerisinde ev sahibi yapacağız” dedi. Merak ile beklenilen projenin detayları belli oldu.

ORTA GELİRLİ İÇİN KONUT PROJESİNİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Yeni bir konut projesi hayata geçirmiş olan Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yüzde 0,69’dan başlayan vade farkı ile yeni bir projenin başladığını duyurdu. Dileyenlere 15 yıla kadar vadeli konut satışının yapılacağını açıklayan Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, peşinatı yüzde 10 olarak belirledi. İlk 3 yıl ödeme kolaylığı sunan bu projede taksitlerin hane gelirinin yüzde 40’ını aşmayacak şekilde belirleneceği ifade edildi.

Orta gelirliye konut kampanyası şartları kapsamında da açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, üzerinde konut olmayan ve son bir yıl içerisinde konut satmamış kişilerin kampanyadan yararlanabileceğini bildirdi. Beş yıl boyunca satışa çıkamayacak olan bu konutların bulunduğu yerde 1 yıl ikamet şartının aranacağı da ifade edildi. Öte yandan yaş sınırı olmayan bu projeden yararlanmak için bankadan kredi alabilecek gelir ve kredi notunun yüksek olması şartı aranacağı bildirildi.

UYGUN PROJEYE GÖRE KREDİ İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Konut üreticilerinin kriterlere uygun yapılan konut projelerini ilan etmesinin ardından konut almak isteyen vatandaşların banka veya katılım bankalarına kredi başvurusu yapmasıyla ilerleyecek olan proje kapsamında bankanın hem projeyi hem de kişiyi kriterlere uygunluk açısından denetleyeceği öğrenildi. 81 ilde bitmiş konutlar ile belirli bir oranda tamamlanmış ve devam eden konutlara başvuru yapabilecek olan vatandaşların aynı zamanda bankalarla garantörlük sözleşmesini imzalamış yeni başlayacak projelerden de yararlanabileceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.