Aile hekimi, uzman, pratisyen, asistan doktorlar dikkat! 2023 yılı maaşları belli oldu! 25 bin 170 TL’ye kadar yükseldi…

Aile hekimi, uzman, pratisyen, asistan doktorlar dikkat! 2023 yılı maaşları belli oldu! 25 bin 170 TL’ye kadar yükseldi…
Asgari ücret ve emeklilerin ardından memurların maaş zammı oranı da netleşti. Böylelikle 2023 yılında aile hekimi, uzman, pratisyen, asistan doktor gibi unvanlara sahip olan doktorların alacakları maaş belli oldu.

Türkiye’de bu sene en çok merak edilen konuların başında hiç kuşkusuz maaşlar ve maaşlara gelecek olan zam geldi. Küresel bir hal olmuş olan enflasyon ile mücadele noktasında bir hayli zor günler geçiren çalışan ve emekliler, maaşlarına ne kadar zam geleceğini 2023 yılının ilk günleri itibariyle öğrenmeye başladı. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen açıklama sonrası ise, doktorların da maaşları netlik kazandı.

Yeni yıla girmeden belli olan asgari ücretin ardından memur ve emeklilerin alacağı zam oranı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanan enflasyon oranınca belli oldu. Ek olarak refah payı alan memurların zam oranının dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla birlikte yüzde 30’a yükseltildiği öğrenildi. Kamuda çalışan doktorların maaşı da bu açıklama sonrasında netlik kazandı.

2023 YILI UZMAN DOKTOR VE AİLE HEKİMİ MAAŞI ORTAYA ÇIKTI

Kıdemine göre maaş alan doktorların derecesine göre geliri değişmekle birlikte aynı zamanda çalıştığı kuruma göre de maaş tutarı değişiklik gösterebiliyor. Ancak kamu kurumunda bu yıl doktorluğa başlamış bir kişinin alacağı maaş zam sonrası 13 bin 155 TL’ye kadar yükselmiş bulunuyor. Uzman doktorlardan profesöre kadar pek çok doktorluk unvanının maaşı da netlik kazanmaya başlıyor.

Memur zammına göre belirlenen doktor maaşları, yüzde 30 oranında artış yaşadı. Derecesi 1/4 olan uzman doktorun 18 bin 853 TL’lik maaşı 24 bin 743 TL’ye yükseldi. Gelen zam sonrası 10 bin 410 TL olan en düşük aile hekimi maaşı da artış yaşadı. 2022 yılında en yüksek 17 bin 70 TL olan aile hekimi maaşı ise bu ay itibariyle 25 bin 170 TL’ye kadar çıktı.

2023 YILI ASİSTAN DOKTOR VE PROFESÖR MAAŞI BELLİ OLDU

Hem devlet hem de özel hastanelerde çalışabilen asistan doktorlar, genellikle üniversite hastanelerinde görev alıyor. 2022 yılında ortalama 10 bin TL alan asistan doktorların bu sene ortalama 13 bin TL alması bekleniyor. Ayrıca, asistan doktorlar nöbet başına 300 TL ek gelir elde edebiliyor.

Üniversite hastanelerinde çalışan ve alanında en uzman olarak görülen profesör doktorların maaşı da yüksek oluyor. 2023 yılı itibariyle profesör doktorların 12 bin 250 TL ile 24 bin 120 TL arasında olan maaşları yüzde 30 artmış bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.