EYT’liler İçin Kıdem Tazminatı Tekrar Değişti! Memur Zammı ile Rakam Tekrar Oynadı!

EYT’liler İçin Kıdem Tazminatı Tekrar Değişti! Memur Zammı ile Rakam Tekrar Oynadı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün memur ve emekli maaşlarını tekrar yükseltmesi ile beraber zam oranı dün %25 iken bugün %30 olarak kesinleşti. Bu açıklama ile birlikte kıdem tazminatı tavanı da değişmiş oldu. 2022’nin son yarısında 15.371 TL olarak uygulanmakta olan kıdem tazminatı tavanı, 2023 yılının başında memur ve emekliye yapılan zamlar ile birlikte artmış oldu. Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların sonucunda EYT ile emekli olmayı bekleyen kişilerin kıdem tazminatı da değişmiş oldu. İşte detaylar

Memurun ve emeklinin zammının %30 olarak açıklanmasının sonucunda kıdem tazminatında da değişikliğe sebep oldu. Kıdem tazminatının yıllık ücreti, en yüksek devlet memurunun bir hizmet yılı için ödenmekte olan emeklilik ikramiyesini aşamayacağı kesin olarak belirlenmiştir.

2023 KIDEM TAZMİNATI NE KADAR OLDU?

Kıdem tazminatı tavanı 2022 yılının Temmuz ayından itibaren 15.371 TL olarak uygulanmaya başlanmıştı. 2022 yılı enflasyon sonucunun belli olması sonucunda is memur zamları da netleşmiş oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memurlar ve emekliler için yapılacak olan zammı açıkladı ve oranın %30 olacağını belirtti.

EYT açıklaması sonrasında milyonlarca kişi kıdem tazminatını hesaplamaya başladı. 2022 Temmuz ayından itibaren bu rakam 15 bin TL iken memur ve emekliye gelen %30 zam ile birlikte, hesaplamalara göre 19.982 TL’ye yükselmiş oldu.

KIDEM TAZMİNATI NASIL HESAPLANIR?

Kıdem tazminatı hesaplaması sırasında işçiye ödenmekte olan ücretin yanı sıra, kendisine düzenli olarak sağlanmakta olan para ve para ile eşdeğer diğer menfaatler (yemek parası, servis, vs.) dikkate alınarak hesaplanır. Her çalışma yılı için ödenmekte olan kıdem tazminatı ücreti, işten fesih tarihinde geçerli olmakta olan kıdem tazminatı tavanı ile sınırlandırılır.

YARDIM ÖDEMELERİ DE ARTTI

65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığı gibi ödemelerde de değişikliğe gidildi. Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanması ile beraber memur ve emekli maaşı %30 arttırıldı. Bu artış ile birlikte belirli durumlarda alınan sosyal yardım ödemeleri de %30 artmış oldu. Örneğin %70 ve üzeri engeli bulunan bir kişiye ödenen ücret 1840 TL’den 2392 TL’ye yükselmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.