Açıklama bugün geldi: market raflarında gözünüzü mutlaka açın! Yoksa indirimli diye tarihi geçmiş ürün satın alabilirsiniz!

Açıklama bugün geldi: market raflarında gözünüzü mutlaka açın! Yoksa indirimli diye tarihi geçmiş ürün satın alabilirsiniz!
İndirimli fiyatlar ile satışa sunulan pek çok ürünün son kullanma tarihini geçtiğini gözler önüne seren zabıta ekiplerinden önemli uyarılar geldi. İşte o uyarılar…

Son zamanlarda denetimlerin artırılmasına ilişkin önlemler almaya başlamış olan Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, bilhassa zincir marketleri gündemine almıştı. Birbirine benzer fiyatlarda satış yapması nedeniyle Ticaret Bakanlığı’nın dikkatini çeken Ticaret Bakanlığı, denetimlerin daha sık olması için belediyelere genelge yollarken; Tarım ve Orman Bakanlığı da rekabete zarar verecek ölçüdeki indirimlerin sağlıklı olup olmadığını araştırmaya başladı.

Fiyatları piyasa değerinin çok altında ürünleri indirim reyonuna koyan zincir marketler, vatandaşların ilk tercihi haline gelirken; olayın çok da göründüğü gibi olmadığı ortaya çıktı. Başka bir deyişle indirimlerini vatandaşların cebini düşündükleri için yapmadığı tespit edilen zincir marketlerin bazı şubeleri, zabıtalar tarafından ceza yağmuruna tutuldu.

BAĞCILAR’DA SON TÜKETİM TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLER RAFTAN ÇIKTI

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın çalışmaları kapsamında başlayan denetimler, geçtiğimiz gün İstanbul Bağcılar’da gerçekleştirildi. Sadece fiyat kontrolü yapmayan zabıta ekipleri, aynı zamanda indirim reyonlarında yer alan ürünleri de didik kontrol etti. Tedbirli olmaları sonucu bazı ürünlerin son kullanma tarihinin geçtiğini fark eden zabıta ekiplerinin müdüründen vatandaşları uyaran bir açıklama ise bugün geldi.

Son kullanma tarihi üzerinden yıllar geçen ürünleri bile indirim raflarına dizen zincir marketlerin bulunduğuna dikkat çeken zabıta müdürü, denetim sonrası; “Makarna, sucuk, yağ, tereyağı, çikolatalar aklınıza ne gelirse mevcut. Denetimler sıklaşacak, bunun sonunda işletmeler kapamaya dahi gidebilir” açıklamasında bulundu. Vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirten müdür, gıda alışverişlerinde son kullanma tarihlerine muhakkak bakılması gerektiğinin altını çizdi.

SON DENETİMDE 9 ZİNCİR MARKET ETİKET İHLALİNE TAKILDI

Bir market denetimi haberi de Kanal D Ana Haber Bülteni’nden geldi. Dünkü yayınında Bursa’da gerçekleştirilen bir denetimi izleyenleri ile paylaşan Kanal D, Bursa’daki denetimden çıkan sonuçların da pek umut vaat etmediğini bildirdi.

Etiket ihlali yapıp yapmadıkları zabıtalar tarafından denetlenen Bursa’daki 9 zincir market şubesi, denetimden geçemedi. Zabıta ekipleri denetim sonrası etiket ihlali yapıldığı gerekçesiyle bu şubelerin kapılarına mühür vurulduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.