Memur ve Emeklilerin Dikkatine! Maaşlar Yeniden Değişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan Zammı Yüzde 30’a Çıkardı!

Memur ve Emeklilerin Dikkatine! Maaşlar Yeniden Değişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan Zammı Yüzde 30’a Çıkardı!
Geçen gün yapılan açıklama ile birlikte memur ve emekli maaşlarına %25 zam yapılmıştı. Bu oran bugün Erdoğan’ın ani kararı ile %30’a çıkarıldı. Bu nedenle maaşlar yeniden hesaplanmaya başlandı. Hesaplamalarda yapılan değişik sonucunda emekli ve memur maaşları ne kadar oldu? Detaylar haberde…

Dün, memur ve emeklilere Erdoğan tarafından yapılan açıklamada zammın toplamda %25 olacağını açıklamıştı. Ancak bugün bu oranla ilgili bir değişme kaydedildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur ve emekli maaşları zammını %30’a yükseltti. Bu açıklamadan sonra herkes yeni maaşların ne olacağını hesaplamaya başladı. Peki gelen zamla birlikte hemşire, öğretmen, polis, doktor gibi devlet memuru ve emeklilerin yeni maaş durumları ne oldu?

EMEKLİ VE MEMURA YENİDEN ZAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü açıklamasıyla birlikte, dün belirlenmiş olan %25 zam oranı bugün %30’a çıkarıldı. Bu zam 2023 yılının ilk ayından itibaren geçerli olacak. Bu durumun sonucunda en düşük memurun aldığı maaş 9 bin lira iken neredeyse 12 bin liraya kadar yükselmiş oldu. Ayrıca en düşük emekli maaşı ise 5500 TL'ye yükseltildi.

YENİ MEMUR MAAŞI NE KADAR OLDU?

Dün açıklanan %25 zam ile memur ve emekli maaşları hesaplanmıştı. Ancak bugün yapılan açıklamayla bu zam %30’a çıkarıldı ve hesaplar yeniden yapılmaya başlandı. Bu hesaplarla yapılan sonuçlara göre bazı devlet memurlarının maaşları yeniden belirlenmiş oldu. Buna göre üniversite mezunu bir şube müdürünün alacağı maaş 20 bin TL, üniversite mezunu bir memurun alacağı maaş ise 12 bin TL alacak. Uzman öğretmenler 18 bin TL, öğretmen ise 15 bin TL gibi bir maaş alacak. Emniyet sektöründe başkomiser 20 bin lira alırken, polis memuru ise 18 bin lira alacak. Sağlık alanına gelindiğinde uzman doktorların maaşları ise 24 bin lira oldu. Üniversite mezunu bir hemşire ise 15 bin lira alacak. Teknisyen 13 bin lira alırken, mühendisler ise 21 bin lira kadar bir maaş almış olacak. Yükseköğretimdeki profesör maaşı 34 bin lira olurken, araştırma görevlisi ise 20 bin lira maaş alacak. Son olarak ise avukatların maaşı zamla birlikte 19 bin liraya gelmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.