Gaziantepli KİRACILAR DİKKAT! 1500 TL Karşılıksız yardım Hesaplara yatırılıyor! TC numarasına göre ödemeler başladı! Başvuru yapan hesaplara PTT’den 1500 TL ödeme

Gaziantepli KİRACILAR DİKKAT! 1500 TL Karşılıksız yardım Hesaplara yatırılıyor! TC numarasına göre ödemeler başladı! Başvuru yapan hesaplara PTT’den 1500 TL ödeme
Aile Bakanlığı’nın maddi durumu olmayan vatandaşlara yönelik yaptığı kira yardımlarında yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu destekten yararlananların merak ettiği ödemeler hesaplara 1500 TL olarak yatırıldı…

Aile Bakanlığı tarafından dar gelirli aileler için verilen maddi destek ödemeleri yeni yılda da devam ediyor. Çeşitli isimler adı altında yapılan ödemelerle ilgili son dakika gelişmeleri öne çıkıyor. Yardıma muhtaç olan ailelere elektrik, doğalgaz ve gıda yardımından sonra kira destek ödemeleri de başladı. İhtiyaç sahipleri ailelere ulaştırılan destek ödemeleri hesaplara yatırılıyor. Destekten yararlananlara PTT şubelerinden 1500 TL ödemeler verilmeye başlandı. Maddi destek başvurusu yapanlara Aile Bakanlığı’nın incelemesi sonrasında düzenli olarak ödeme desteği veriliyor. Hemen başvuru yapıp PTT’den 1500 TL almak mümkün.

Yardıma Muhtaç Kişilere Sosyal Destek Ödemeleri

Aile Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği sosyal destek ödemelerinde birbirinden farklı isimler kullanılıyor. Son dönemde doğalgaz yardımı, elektrik fatura yardımı gibi desteklerle yapılan ödemeler arasında aylık kirasını ödemekte zorlananlara da maddi destek veriliyor. Sosyal devlet anlayışını benimseyen devletin yardıma muhtaç kişilere yaptığı maddi destek başvuruları devam ediyor. Bakanlığın destek programına başvurusu onaylanan vatandaşlara PTT’den 1500 TL maddi yardım yapılıyor.

Her Şehre Göre Farklı Miktarda Ödeme

Aylık kirasını ödemekte zorlanan vatandaşla için e-Devlet Kapısı üzerinden destek başvurusu kabul ediliyor. Fakat haneler adına yapılan kira yardım parası ödemeleri, başvuru sahibinin bulunduğu ile göre değişiklik gösteriyor. Genellikle büyük şehirlerde yapılan ödemelerin küçük şehirlerdeki desteklere göre daha yüksek olduğu biliniyor.

Devlet Kira Yardımı Başvuru Şartları

Devletin kira ödemesinden yararlanmak isteyenler için başvuru şartları açıklandı. Aile Bakanlığı tarafından koordine edilen maddi destek ödemelerinden yararlanabilmek için başvuru yapan kişinin şu şartları taşıması gerekiyor.

  • Sigortalı bir işte çalışmamak
  • Emekli maaşı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak
  • Mal varlığına sahip olmamak
  • Bakanlığın yapacağı gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak
  • Düzenli bir gelire sahip olmamak

Bu durumda maddi yetersizlik yüzünden kirasını ödemeyen kişilere devletin kira yardımı ödemeleriyle destek olduğu biliniyor. Devlet kira yardımı başvurusu e-Devlet sistemi üzerinden yapılırken ödemeler PTT kurumu aracılığıyla hak sahibine yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.