Netflix’in Rekortmen Dizisinden Şok Karar! 1899 Dizisi Neden İptal Edildi?

Netflix’in Rekortmen Dizisinden Şok Karar! 1899 Dizisi Neden İptal Edildi?
Netflix, “Dark” dizisi yaratıcıları tarafından yazılmış olan “1899” dizisini iptal etme kararı aldı. Dizinin iptal açıklamasını, dizi senaristi Baran bo Odar “Üzücü fakat gerçek” sözleri ile duyurdu. İşte detaylar...

Netflix, birinci sezonu Kasım 2022’de yayınlanmış olan 1899 dizisinin ikinci sezonunu iptal ettiğini açıkladı. Dizinin iptal haberini, dizi yaratıcılarından olan Baran bo Odar dün sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Baran bo Odar ile Jantje Friese, Netflix'te yayınlanmış olan bilimkurgu ve gerilim türündeki "Dark" dizisinin de senaryosunu üstlenmişti.

1899 DİZİSİ NEDEN İPTAL OLDU?

Odar, “Üzücü, fakat gerçek” sözleri ile paylaştığı açıklamasında bazı bilgileri seyirci ile paylaştı. 1899’un yeni sezonunun yayınlanmayacağını üzülerek belirten Odar, Bu inanılmaz yolculuğu Dark dizisinde yapıldığı gibi 2 veya 3. Sezon ile bitirebilmeyi çok istediklerini fakat bazen işlerin planlandığı gibi gitmeyeceğini söyledi.

2. sezonu iptal edilen dizinin oyuncu kadrosunda Emily Beecham, Andreas Pietschmann, Aneurin Barnard, Miguel Bernardeau, Alexandre Willaume, Macie Musial, Fflyn Edwards, Anton Lesser, Jonas Bloquet, Lucas Lynggaard Tonnesen, Gabby Wong, Rosalie Craig, Isabella Wei, Jose Pimentao, Mathilde Ollivier, Yann Gael, Maria Erwolter ve Clara Rosager gibi birçok tanınan isim yer alıyordu.

ÇALINTI OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Dizinin ilk sezonunun yayınlanması sonrasında, Brezilyalı çizgi roman sanatçısı Mary Cagnin 1899 dizisinin kendisinin bir çizgi romanından çalıntı olduğunu iddia edip yasal süreç başlatmıştı. Cagnin, Twitter üzerinden yapmış olduğu paylaşımda “Şok oldum. 1899 dizisinin, benim 2016 yılında yayımlanan Black Silence adlı çizgi romanımla aynı olduğunu öğrendim" diye açıklama yapmıştı. Dizinin konusu ve görsel dilinin kendi çizgi romanı ile aynı olduğunu ifade eden Cagnin, çizgi roman ve dizi arasında karşılaştırmalar yapmıştı.

1899 DİZİ KONUSU

Dizide, 1899 yılında Avrupa'dan New York'a giden bir gemi olan Kerberos'un global olan yolcularının ve mürettebatının yaşadıklarını konu alıyordu. İlk bölümden itibaren tuhafça olaylar baş göstermeye başlıyordu ve Kerberos'ta hiçbir şeyin göründüğü şeklinde olmadığı ve gemideki tüm insanların bir tür garip deneyin parçası olabileceği ortaya çıkıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.