Düğün Yapacak Çiftler Yaşadı! Devletten Evleneceklere Çeyiz Desteği!

Düğün Yapacak Çiftler Yaşadı! Devletten Evleneceklere Çeyiz Desteği!
Yeni evlenecek olan çiftlere devletten destek geldi. Son dönemde artan enflasyon oranlarıyla birlikte ülkedeki alım gücü büyük miktarda azaldı. Maddi açıdan olumsuz durumlar yaran bu süreç evlenmeye hazırlanan çiftleri bir hayli yordu. Devlet, bu sebeple evlenmekte maddi zorluk yaşayan çiftlere çeyiz parası adında maddi destek yardımı başlattı. Çeyiz desteği ve detaylarına dair detaylar şu şekilde…

Maddi durum yetersizlikleri nedeniyle evlenmekte zorluk yaşayan ya da evlenemeyen çiftler için devlet, bu çiftlere çeyiz desteği yapacağını açıkladı. Evlilik için devlet desteği devam ederken bu desteğin karşılığında ise evlenecek olan çiftte bazı şartlar aranmakta. Evlenecek olan kişilere yapılacak çeyiz desteği maddi açıdan çiftlere kolaylık sağlarken, şartlardan biri kişilerin 27 yaşını doldurmamış olması oldu.

ÇEYİZ DESTEĞİNDE BANKA HESABI ŞARTI

Devletin sunmuş olduğu fırsatlardan biri olan çeyiz desteği için banka üzerinde 3 yıllık çeyiz hesabının bulunması gerekiyor. 24 yaşlarında açılan çeyiz hesabında, kişilerin biriktirmiş olduğu para miktarına ek olarak bu çeyiz hesaplarına devlet desteği de ekleniyor.

ÇEYİZ DESTEĞİ MİKTARI NE KADAR?

Birikimlerin miktarına göre çeyiz desteği miktarları da değişiklik gösterebiliyor. Yapılan hesaplamalarla birlikte 2023 yılındaki çeyiz destek ödemeleri de arttırılacak. Oran hesaplamalarıyla birlikte bu sene bu miktar 16.394 ve 36.548 TL arasında değişiklik gösterebilir.

ÇEYİZ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Her sene olduğu gibi 2023 yılında da güncellenen çeyiz desteğinde bu yeni yıl ile beraber destek tutarının yükseltilmesi bekleniyor. Çeyiz hesabı açmış olan bankalar üzerinden yapılmış olan başvurular evlenmeden en az 3 yıl öncesinden açılmış olmasıyla birlikte para birikimi şartı aranıyor. En az 3 sene süreyle bu hesapta birikmiş olan paralarla birlikte devlet desteğiyle çeyiz ödemeleri yapılıyor.

ÇEYİZ DESTEĞİ ALMA ŞARTLARI NELERDİR?

Çeyiz desteği alabilmek için devlet çiftlerde bazı özellikler arıyor.

  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • 27 yaşını geçmeden evliliğin yapılması
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Çeyiz hesabının en az 3 yıllık olması
  • Evlilik tarihinden 6 ay öncesinde destek için başvurmuş olmak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.