EYT’li Vatandaşa Zamlı Tazminat! Kimler Ne Kadar Tazminat Alacak?

EYT’li Vatandaşa Zamlı Tazminat! Kimler Ne Kadar Tazminat Alacak?
Yüzlerce EYT’li vatandaşın bekliyor olduğu düzenlemeler için tüm gözler Meclis’e çevrildi. EYT’liler kıdem tazminatlarının hesaplarını yapmaya başladı. Bu yıl içerisinde emekli olacak kişilerin geçen yıla oranla 35.000 TL daha çok kıdem tazminatına sahip olacağı hesaplanırken, dikkatleri üstüne çeken bir uyarı geldi. Yargıtay’ın bu konuyla alakalı son kararlarına dikkat çekmekte olan uzmanlar, bu durumun uzun süre çalışmış olan emekliler açısından sıkıntı oluşturacağını dile getirdi.

Ocak ayının ortasındaki Meclis’e gelmesi konusu olan EYT düzenlemesi ile birçok vatandaşın aklına ne kadar emekli maaşı alacağı ve kıdem tazminatının ne kadar olacağı soruları geldi. Milyonlarca vatandaş emekliliğin hayallerini kurarken, sürecin başlamasıyla beraber emeklilik dilekçelerini verecek. Bundan sonra da kıdem tazminatının hesaplamaları gündeme gelecek.

EYT’LİYE KIDEM TAZMİNATI NE KADAR OLACAK?

Şu anda çalışıyor olan EYT’liler emeklilik işlemlerine başladıkları andan itibaren kıdem tazminatı almaya hak kazanacağı belirtiliyor. Ünlü gazeteci Faruk Erdem konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

KIDEM TAZMİNATI NASIL HESAPLANIYOR?

Gazeteci Erdem, kıdem tazminatının yasalar gereği son brüt maaşı üzerinden hesaplandığı verdiği örnek ile açıkladı. Faruk Erdem, 12000 TL brüt ücretine sahip bir çalışan eğer 8 yıl 5 ay 10 gün çalışmış ise bu ücret ile birlikte kişinin kıdem tazminatının 118.223 TL olacağını söyledi.

Şu an olan kıdem tazminatı hesaplamasına göre çalışmanın süresi sonunda belirli bir miktara hak kazanmış olan kişinin eğer çalışmaya devam etmek isterse kayıp yaşamayacağıyla ilgili sorulara yanıt veren gazeteci, Yargıtay kararı üzerine de dikkatleri çekti.

ÜNLÜ GAZETECİ UYARDI

Gazeteci Faruk Erdem; yargıtayın, emekli olunduğu zamanki maaşa göre kıdem tazminatını açıklayacağını söyledi. Bu durumun da uzun süredir çalışan emekliler tarafından bir sıkıntı oluşturacağını söyleyerek uyardı.

EYT’Lİ 35 BİN LİRA DAHA FAZLA PARA ALACAK

Bir diğer yandan bu sene emekli olmaya hak kazanan bir kişi kıdem tazminatı daha zamlı alacak. Kişinin, geçen yıla oranla cebine 35.000 TL daha fazla para girecek.

Kıdem tazminatının peşin olarak ödenmesi şart ancak, kişi dilerse bu miktarı taksitle alabilmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.