2023 Memur ve Emekli Memur Maaşları Ne Kadar Oldu? En Düşük Memur ve Emekli Maaşı Ne Kadar?

2023 Memur ve Emekli Memur Maaşları Ne Kadar Oldu? En Düşük Memur ve Emekli Maaşı Ne Kadar?
Yüzlerce emekli memur ve çalışan memurların merakla beklemiş olduğu aralık ayının enflasyon verileri sonunda açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmış olan verilerle birlikte yıllık oranda enflasyon %64,27 olurken bu rakam son 9 ayın en düşük oranı olarak açıklandı. İşte detaylar...

Enflasyon açıklaması sonrasında memur ve memur emeklisi ocak ayında toplamda %16,47 oranında zam alma hakkı kazanmış oldu. SSK veya Bağkur emeklisi olanlar ise %15,39 oranında zam alacak.

YENİ EMEKLİ ZAMLARI NE KADAR OLDU?

Aralık ayı enflasyon oranları açıklandı. TÜİK tarafından yapılmış olan bu açıklamayla birlikte yıllık bazda oranın %64,67 olduğu duyurulmuş oldu. Aralık enflasyon oranı %1,18 oldu. Bu açıklamadan sonra yüzlerce memur ve memur emeklilerinin maaşı belli olmuş oldu. Enflasyon oranları sonucu memur ve memur emeklileri toplam olarak %16,47 oranında zam almış oldu. Topluca sözleşmeden doğmuş olan %8 oranındaki artışla beraber zam oranı %24 olarak açıklanmış oldu. SSK ve Bağkur emeklisi ise %15,39 oranında zam alacak.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLDU?

Bu oranlarla birlikte ortaya çıkan emekli memur maaşının en düşük olarak 7.535 TL olacağı belirlenmiş oldu. Çalışan memurların en düşük maaşı ise 11295 TL olacak. Memur ve emekli maaşlarının arasındaki farklar da ödenmiş olacak.

2000 öncesinde emekli olan SGK emeklisi maaşı 4197 ise 4868 TL’ye yükselecek. Bu zamlar enflasyonla birlikte gelecek olan zamlar. Bunun dışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da refah payı olarak ayrı bir zam daha açıklaması bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞINDA REFAH PAYI NE OLACAK?

Fakat bu zamlar memur ve emekli vatandaşlar için kesin zam oranları değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması beklenmekte olan zamlar sonrası memur ve memur emeklilerine verilen maaş oranları refah payı ile birlikte değişiklik gösterebilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklinin ve memurun maaş zamlarının yine bu düzenlemeyle yapılacağının altını çizdi ve 2024’te tek haneli enflasyona dönülebileceğinin işaretini vermiş oldu. Refah payı rakamları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulduktan sonra yapılacak açıklamayla birlikte kesinlik kazanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.