Gaziantep 2023 Toplu Ulaşım Ücretlerine Zam Var Mı? Gaziantep Güncel Otobüs ve Tramvay Fiyatları

Gaziantep 2023 Toplu Ulaşım Ücretlerine Zam Var Mı? Gaziantep Güncel Otobüs ve Tramvay Fiyatları
Yeni yılın ilk günlerinde vatandaşların merak ettiği ilk şey gelecek olan zamlar oldu. Öte yandan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs ve tramvay ücretlerine zam yapıp yapmayacağı netleşti. İşte detaylar...

Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan konulardan biri de sürekli olarak değişen akaryakıt fiyatları oldu. Akaryakıt fiyatlarını etkileyen brent tipi petrolün fiyatının bir türlü rayına oturmaması sebebiyle sürekli olarak yükselen ya da azalan mazot ve benzin fiyatları, ulaşım fiyatlarını da etkiler hale geldi. Maliyeti artan ulaşım sektöründe zamlar kaçınılmaz bir hal alırken; yeni yılla birlikte ulaşıma zam gelip gelmeyeceği vatandaşın gündemine oturdu.

Şehir içinde otobüs ve tramvay tarifelerini belirleyen büyükşehir belediyeleri, yeni yılla birlikte tarife fiyatlarını güncelledi. Bu belediyelerden biri olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de bugün şehir içi ve kırsal dahil olmak üzere otobüs, özel halk otobüsü ve tramvay fiyatlarını duyurdu.

2023 YILI GAZİANTEP ULAŞIM FİYATLARI BELLİ OLDU

Bugün bir fiyat tarifesi yayınlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi GAZİULAŞ, yeni yılın fiyatlarını açıkladı. Buna göre şehir içi belediye otobüsü tam 6 lira 60 kuruş olurken, indirimli 6 lira 10 kuruş; öğrenci biniş ücreti ise 2 lira 90 kuruş oldu. Kırsal için de bir tarife belirlemiş olan GAZİULAŞ, tam binişi 13 TL; indirimli binişi 10 lira 25 kuruş; öğrenci binişini ise 4 lira 10 kuruş olarak duyurdu. Öte yandan GAZİULAŞ, tramvay ücretlerine ilişkin de bilgi verdi.

2023 yılı için belediye otobüsü B74 hattına farklı bir fiyat biçen GAZİULAŞ, bu hattın tam ve indirimli binişini 3 lira 10 kuruş; öğrenci binişini ise 1 lira 25 kuruş olarak açıkladı. Tramvay ücretlerini de açıklayan GAZİULAŞ, tam binişi 6 lira 60 kuruş; indirimli binişi 6 lira 10 kuruş; öğrenci binişini ise 2 lira 90 kuruş olarak duyurdu.

ÖZEL HALK OTOBÜSÜ FİYATLARI BELLİ OLDU

GAZİULAŞ, belediye otobüslerinin yanı sıra özel halk otobüsü fiyatlarını da açıkladı. Buna göre, şehir için özel halk otobüsü fiyatlarında tam biniş 6 lira 95 kuruş olurken, indirimli biniş 6 lira 40 kuruş; öğrenci binişi ise 3 lira 50 kuruş oldu. Tam biniş Başpınar’a giden otobüslerde 9; Nizip’e giden otobüslerde 5 lira 70 kuruş olurken, öğrenci ücretleri bu hatlar için de 3 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Öte yandan GAZİULAŞ, üç binişlik biletler hakkında da bilgi verdi.

GAZİULAŞ’ın bildirdiğine göre üç binişlik şehir içi bilet fiyatı 31 TL’ye oldu. Kırsal 3 binişlik bilet 45 TL olarak belirlenirken, kredi kartı binişlerde ekstra alınacak olan komisyonlar da netleşti. Normal kredi kartlarından 30 kuruş ek ücret alınacağını bildiren GAZİULAŞ, indirimli kredi kartları için bu ücreti 25 kuruş; öğrenci kredi kartları için ise bu ücreti 15 kuruş olarak belirledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.