Gaziantep Hayvanat Bahçesi Giriş Ücreti Ne Kadar?

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Giriş Ücreti Ne Kadar?
Gaziantep eğlence ve gezi merkezlerinin en önemlilerinden olan Gaziantep Hayvanat bahçesi ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Gaziantep Hayvanat Bahçesi giriş ücreti ne kadar? diye merak ediyorsanız işte size detaylar...

Gaziantep Hayvanat Bahçesi giriş ücretleri:

  • Öğrenci: 8,00 TL
  • Sivil: 16,00 TL

olarak iki tarifeli belirlenen bilet satışı şeklinde yapılıyor.

Hafta sonları, özel günler, bayram tatilleri ve resmi tatillerde dahil olmak üzereGaziantep Hayvanat Bahçesi ziyaretçilere her zaman açıktır.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Giriş Bileti Nasıl Alınır?

Giriş için bilet yalnızca Gaziantep Hayvanat Bahçesi gişelerinden satın alınabiliyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Gaziantep Hayvanat Bahçesi, dünyanın 3., Avrupa'nın ise 2. büyük hayvanat bahçesidir. 2001 yılında kurulan bu eşsiz yapı ile bünysinde 357 farklı türde toplam 7100 adet canlıya ev sahipliği yapıyor. Türkiye ve Dünya turizminde TUR listesi olarak yer alma birlikte başta Türkiye'nin tüm bölgelerinden olmak üzere dünyanın her yerinden ziyaretçilerini ağırlıyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin Yüzölçümü Büyüklüğü Nedir?

Gaziantep Hayvanat Bahçesi yüzölçümü bakımından Burç Ormanları içerisinde yaklaşık 1000 dönüm alana sahip "Burç Ormanı Doğal Hayatı Koruma ve Rekreasyon Projesi" kapsamında tahsis edilen büyük bir kurumdur. Yüzölçümü bakımından Türkiye ve Ortadoğu'nun en büyük hayvanat bahçesi ünvanına sahiptir.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde Hangi Hayvanlar Var?

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde mevcut hayvanlar birçok sınıfa ayırılarak yaşam alanları ayrılmıştır. Gaziantep Hayvanat Bahçesi içerisinde mevcut yer alan bölümlerin her biri bünyesinde barındırdığı hayvanlara özel dizayn edilmiştir.

Akvaryum Bölümü'nde, 1200m2 alana sahip ve 450 ton su kapasitesi ile 18 adet tatlı su, 3 adet de deniz suyu olmak üzere toplamda bünyesinde 21 adet akvaryum yer alıyor. Akvaryumların toplamda 74 farklı çeşit balığa ev sahipliği yapıyor.

Kuş Kafesi Bölümü'nde, 400 m2 alan içerisinde 30 m yüksekliğe sahip kafes alanında toplamda  90 farklı kuş türünün bir arada yaz ve kış mevsimlerinde verimli yaşayabilecekleri şekilde dizayn edilmiş bir sistemde ev sahipliği yapıyor.

Yırtıcı Hayvanlar Bölümü'nde, yaz ve kış rahat barınabilmeleri için özel tasarlanmış bölümlerde ayrı şekilde yerleştirilmiş 7 yırtıcı tür bulunuyor.

Sürüngenler Bölümü'nde, özel yaşam alanları oluşturulmuş yılanlar ve timsahlar için kış mevsiminde alttan ısıtmalı alanlarda barındırılıyor.

Zürafa, geyik ve deve gibi hayvanların bulunduğu yazın doğa içerisinde rahatça dolaşabildikleri kış mevsiminde ise kolaylıkla geçirebilecekleri şekilde dizayn edilmiş kapalı alanlar yer alıyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesinde Hangi Etkinlik Alanları Vardır?

Gaziantep Hayvanat Bahçesi etkinlik alanları olarak;

  • Safari Parkı
  • Zooloji ve Doğa Müzesi

yer alıyor.

Safari Parkı, Türkiye'nin ilk ve tek safari parkı olarak biliniyor. Yaklaşık 200 dönümlük alana sahip olan bir doğal yaşam parkıdır. Bünyesinde bir arada yaşayabilen 25 farklı türden 257 adet hayvan ve 50 farklı türde 500 adet kuş barındırıyor. Açık tur otobüsleri hizmeti ile doğal yaşamı deneyimlenmesine olanak sunan özel araçlar ile tur imkanı sunulmaktadır.

Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesi, yurtiçi ya da yurtiçi hayvanat bahçelerinde fizyolojik olarak sürecini tamamlamış hayvanların uzmanlar tarafından Tahnit Sanatı uygulanarak, ziyaretçiler için bu canlılar hakkında biyolojik bilgi ve gözlem imkanı sunan sergi etkinliği yapılmaktadır. Müze içerisinde gezi öncesinde 50 kişilik eğitim salonunda tura katılmak isteyen ziyaretçilere müze hakkında verilen seminerler, doğal yaşam ve hayvan alemi belgeselleri, eğitici filmler ile bilgi paylaşımı yaparak keşif yolculuğuna hazırlamaktadır.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Açılık Kapanış Saatleri Nedir?

Gaziantep Hayvanat Bahçesi ziyaret saatleri Yaz Sezonu ve Kış Sezonu olarak iki farklı ziyaret saati sistemi uygulanır.

Yaz Sezonu (Nisan-Eylül) Ziyaret Saatleri: 09:00-18:00

Kış Sezonu (Ekim-Mart) Ziyaret Saatleri: 08.00-17.00

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Nerede?

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin açık adresi:

Yamaçtepe, Burç Ormanı İçi, 27410

Gaziantep Büyükşehir Hayvanat Bahçesi,  Şahinbey/Gaziantep

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne Nasıl Gidilir?

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne gitmek isteyen ziyaretçiler için ulaşım konusunda iki opsiyon mevcut.

Otobüs ile gitmek isteyen ziyaretçiler B10(Gaziulaş) hat numaralı otobüs ile Balıklı'dan hareket edip doğrudan son durak olan Hayvanat Bahçesi'nde inerek konuma kolaylıkla ulaşmış oluyorsunuz. Bu hatta ait en erken sefer saati 08:30'dur.

Kendi aracı ile gitmek isteyen ziyaretçiler için, Hayvanat Bahçesi konum olarak Gaziantep Üniversitesi'nin yanında bulunuyor. Araç ile doğrudan Üniversite Bulvarı'nın sonuna ilerleyerek Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne ait yönlendirme tabelalar ile karşılaşacaklardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.