Gaziantep'te 2022'de neler Yaşandı? 16 Kişinin Hayatını Kaybettiği Kaza, Kar Esareti, Karkamış Saldırısı dahil 10'larca Olay! İşte Gaziantep'te 2022'de Yaşanan Olaylar!

Gaziantep'te 2022'de neler Yaşandı? 16 Kişinin Hayatını Kaybettiği Kaza, Kar Esareti, Karkamış Saldırısı dahil 10'larca Olay! İşte Gaziantep'te 2022'de Yaşanan Olaylar!
Bugün itibariyle 2022 bitti ve yeni bir yıla 2023'e girdik. Gaziantep olarak birçok acı verici olaya şahitlik ettik, açılışı yapılan projelere gururlandık, ağladık, güldük. Gaziantep'te 2022 yılı'nda yaşanan olaylar...

UYUŞTURUCU POLEMİĞİ!

9-11 Aralık tarihleri arasından Gaziantep’e ziyarette bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, TBMM’de yaptığı konuşmada Gaziantep’te yaşanan uyuşturucu sorununa değinmişti. Salıcı’nın Gaziantep ile ilgili açıklamalarına ise Gaziantep Valiliğinden yanıt gecikmemiş, Salıcı’nın açıklamaları ise, ‘’Kötü niyetli’’ olarak yorumlanmıştı.


11 AYDA 44 OPERASYON, BİNLERCE TUTUKLAMA!

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklama ile kentte uyuşturucu ile mücadeleye yönelik bilgiler paylaşıldı. Buna  göre, 2022 yılının 11 aylık döneminde 44 operasyon yapıldı, yaşanan 12 bin 754 olayda 16 bin 153 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Uyuşturucu satın alma ve kullanma suçlarından ise 13 bin 399 şahıs hakkında adli işlem yapıldı. Yapılan operasyonda ise 1476 şüpheli tutuklandı, 485 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı!


SAĞLIK PERSONELLERİNE ÇİRKİN SALDIRI!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren İnayet Topçuoğlu Hastanesi’nde 14 Aralık günü yaşananlar sağlıkta şiddetin geldiği noktayı gözler önüne sermişti. Hasta ve hasta yakınlarının hastane personeline yönelik taşlı-sopalı saldırısı ve sağlık personelinin tüm zorluklara rağmen mücadelesi, ülke gündemine oturmuştu. Olayda yaralanan 5 personelin tedavisi tamamlanırken, 12 şüpheli ise gözaltına alınmıştı.


ŞEHİT ÜSTEĞMENİN AĞLATAN VASİYETİ

Irak'ın kuzeyinde devam eden eden Pençe Kilit Operasyon'unda Piyade Teğmen Duabey Onur Öztürkmen (24) şehit oldu. Şehit Piyade Teğmen Duabey Onur Öztürkmen'in naaşı Gaziantep Havalimanı'nda resmi törenle karşılandıktan sonra Nizip ilçesine bağlı kırsal Dazhöyük Mahallesi'nde ikindi namazına müteakip İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.


Şehit Üsteğmenin vasiyeti ise duygulandırdı. Şehit Piyade Teğmen Duabey Onur Öztürkmen'in son paylaşımında, ‘’Tüm kıyafetlerimi yoksul insanlara verin. Fakirlik nedir bilirim ben" sözleri yürekleri dağladı.

5 YAŞINDAKİ KÜÇÜK KIZIN DRAMI AĞLATTI

Kentte meydana gelen bir başta üzücü olay ise 27 Kasım günü yaşandı. Zeytin toplama işi nedeniyle birkaç gündür evinde olmayan baba Cihan Y. eve döndüğü zaman küçük kızının işkenceye maruz kaldığını ve aç bırakıldığını fark etti. Baba durumu hemen 112 sağlık ekipleri ve polise bildirdi. Eve gelen ekipler, 5 yaşındaki çocuğa olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırdı. Uzun süre aç kaldığı anlaşılan çocuğun vücudunda ve yüzünde ağır darp izleri bulunduğunu tespit etti. Olayla ilgili psikolojik sorunları olduğu iddia edilen anne, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. 5 yaşındaki küçük kız ve kardeşleri ise devlet koruması altına alındı.


KARKAMIŞ SALDIRISI YÜREKLERİ DAĞLADI!

21 Kasım günü  saat 11.15 sıralarında Fırat'ın doğusunda bulunan Ayn el-Arab bölgesinden Gaziantep'in Karkamış ilçesine yapılan hain roketli saldırılarda 22 yaşındaki öğretmen Ayşenur Alkan ve 5 yaşındaki Hasan Karataş şehit oldu. Gaziantep’i yasa boğan hain saldırıda 10 kişi yaralanmıştı.


Olayın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Karkamış’a gelmiş, ilçede eğitime iki gün ara verilirken, şehit öğretmen Ayşenur Alkan ve 5 yaşındaki Hasan Karataş, gözyaşları içinde toprağa verilmişti.


30 MİLYAR TL’LİK PROJELERİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ!

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te yapımı tamamlanan 70 fabrika, Gaziray Projesi, Yeşilvadi 3 Katlı Köprülü Kavşağı gibi toplam 30 milyar bütçeli projelerin açılışını gerçekleştirdi. İstasyon Meydanı'nda 60 bin Gaziantepli toplanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişi nedeniyle yoğun izdiham yaşandı.


MİNİK KIZIN CESEDİNİ DERİN DONDURUCUDA SAKLAMIŞLAR!

Vicdanları derinden yaralayan bir başka olay ise Eylül ayında meydana geldi. Bir ailenin kayıp çocuklarını bulmak için Müge Anlı ile Tatlı Sert Programına başvurmasının ardından, 3 yaşındaki Lina Erbay ve 1,5 yaşındaki Naime’yi bulmak için Gaziantep Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Anneyi fuhuşa zorlamak için çocukları alıkoyan Muhabbet T. ve Mehmet A. tutuklandı. 1,5 yaşındaki Naime, emniyet güçlerine teslim edilirken, kan donduran vahşet ise Mehmet A.’nın iş yerinde ortaya çıktı. 3 yaşındaki Lina Erbay, iş yerinde bulunan derin dondurucuda ölü halde bulundu. Yapılan otopside minik Lina’nın darp sonucu hayatını kaybettiği, 2 ayı aşkın süredir ise derin dondurucuda tutulduğu ortaya çıktı. 


OSB’DEN ÇILGIN PROJELER!

Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerinden olan Gaziantep OSB’nin su ve ulaşım sorununu çözecek projeler için start verildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve GBB desteği ile  55 kilometre uzaklıktan Fırat Suyu’nu Gaziantep OSB’ye ulaştırılacak. Proje kapsamında ayrıca

500 megawatlık GES kurulacak.


Gaziantep OSB’nin önemli projelerinden bir tanesi olan Çevreyolu- OSB-Otoyol Tüneli Projesi için ilk adım atıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı Birleşim Toplantısında gündeme gelen projeye onay çıkarken, projenin maliyeti ise 2 milyar TL oldu.


16 CANIMIZI YİTİRDİK

Gaziantep’te yürekleri dağlayan bir başka olay ise 20 Ağustos 2022 tarihinde meydana geldi. Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nun (TAG) Nizip Bölümünün 20.kilometresinde yaşanan kaza  İHA Muhabirleri Muhammed Abdülkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver’in de aralarında bulunduğu 16 kişinin yaşamına mal oldu. Çalışma arkadaşlarımızı kaybettiğimiz kaza sonrası otobüs şoförü, tutuklandı.


MİNİK ASİYE’NİN TEDAVİSİ TAMAMLANDI

Gaziantep'te iki pitbullun saldırısı sonrası ağır yaralanan ve sevk edildiği Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde bir dizi operasyon geçiren 4 yaşındaki Asiye Ateş, taburcu edildikten sonra memleketi Gaziantep'e döndü. Minik Asiye ve ailesini, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin çiçekler ve oyuncaklarla karşıladı.


KAR ESARETİ

2022 yılına damga vuran olaylardan bir tanesi de Gaziantep’te ve ülkenin pek çok bölgesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve neden olduğu esaret oldu. 18 Ocak 2022 tarihinde başlayan kar yağışı sonrası  TAG Otoyolu, Gaziantep-Kahramanmaraş- Gaziantep- Adıyaman yolları kar, buzlanma ve yolda kalan araçlar nedeniyle ulaşıma kapanırken binlerce kişi araçlarında mahsur kaldı. Kentte ise devam eden kar yağışı nedeniyle toplu taşıma araçları, işçi servisleri çalışamadı, belediyelerin karla mücadelesi ise yetersiz kaldı. Ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda 1350 kişi kurtarıldı, yüzlerce vatandaş ise evlerine, işlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Kentte yaşanan bu esaret ise karla mücadele konusunda alınması gereken daha çok yol olduğunun göstergesi oldu…

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.