Hackathon Nedir?

Hackathon Nedir?

Hackathon, bilişim sektörünün veri bilimi, ürün yönetimi, mobil uygulama geliştirme, arayüz geliştirme gibi alt dalları ile ilgilenen ve bu alanda kariyer planlayan kişilerin katılım sağlayabileceği yarışmalara denir. Teknoloji alanında kariyer planı olan kişilerin katılım sağladığı bu yarışmalarda kendini kanıtlayanlar, ödül ve iş fırsatları elde etme imkanına sahip olur. Hackathon yarışmaları sivil toplum örgütü, bir topluluk ya da belirli bir şirket tarafından gerçekleştirilir. Kurumsal ya da özel olarak gerçekleştirilen bu yarışmalara kişiler takım halinde ya da bireysel olarak katılma imkanına sahiptir. Hackathonların genel olarak amacı belirli bir zaman aralığı içinde ürünlerin ya da fikirlerin koda dönüştürülmesidir.

Hackatkon’a Kimler Katılabilir?

Yazılım alanında katılım sağlanan hackathonlar ile kişiler pek çok açıdan avantaj yakalar. Kişiler bu yarışmalara tek ya da grup halinde katılma olanağına sahiptir. Bireysel ya da grup olarak katılım sağlanabilenen yazılım yarışmaları jüri değerlendirmesine tabi tutulur. Bu yarışmalarda jüri değerlendirmesinden geçen kişiler yeni iş fırsatları elde etmekle beraber ödül kazanma imkanına da sahip olur. Hackathon yarışmalarına teknoloji alanında kariyer planı olan ya da bu alanda kariyer yapmış kişiler katılım sağlayabilir. Yazılıma ilgi duyan ve bu alanda kendini göstermek isteyen kişiler için oldukça uygun olan bir yarışma türüdür. Yarışma hakkında yeterli bilgiye sahip olan kişiler de bu yarışmalara ücretsiz bir şekilde katılma olanağına sahiptir.

Seni Neler Bekliyor?

Hackathon etkinlikler olarak bilişim sektörünün çeşitli alt dallarına ait yarışmalar düzenlendiği bir eğitim programıdır. Hackathon yarışmaları kişilere çeşitli açılardan geri dönüş sağlayan bir etkinliktir. Bireysel ya da grup olarak katılım sağlanan hackathonlar kişilerin yarışmaya hazırlık esnasında hem eğlenmesine hem de öğrenmesine olanak sunar. Kişilerin kreatif düşünmesini sağlamak ile beraber yazılım dillerini kullanarak projelerini hayata geçmesine olanak sunar. En güncel teknolojileri kullanma fırsatı ile kendilerini geliştirmelerinde yardımcı olur. Hackathonlar ile kişiler ödül kazanma şansına sahip olup aynı zamanda yeni iş olanakları elde etme açısından avantaj kazanırlar. Sizler de yazılım alanında kendinizi göstermek ve kariyerinize bu alanda yön vermek istiyorsanız hackathonlar sizler için uygun bir yarışma olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.