Gaziantep 7 Yıl Sonra Çözülen Kuyumcu Cinayetini Konuşuyor

Gaziantep 7 Yıl Sonra Çözülen Kuyumcu Cinayetini Konuşuyor
Gaziantep'te maskeli kuyumcu soygununda öldürülen 26 yaşındaki Şahin D.'in katil zanlıları polisin 7 yıl süren titiz çalışma sonrası yakalandılar.

Gaziantep'in   Şehitkamil ilçesi  Belkız Mahallesinde faaliyet gösteren kuyumcu Şahin D.'in 14.09.2015 tarihinde yüzleri maskeli olan silahlı 3 kişi tarafından silahla basılarak yüklü miktarda altınları alarak kaçan ve işyeri sahibini öldüren  katil zanlısı, olay yerine yakın bölgede bulunan maskeden alınan DNA sonucuyla 7 yıl süren titiz çalışmayla zanlılar gözaltına alındılar.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle; Şehitkamil İlçemiz Belkız Mahallesinde faaliyet gösteren bir kuyumcunun 14.09.2015 tarihinde yüzleri maskeli olan silahlı 3 şüpheli şahıs tarafından öldürülmesi ve iş yerinde bulunan altınların yağma edilmesi olayını gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanmasına yönelik Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerimizce Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında; Olayın işleniş şekli, daha önceki benzer olayların karşılaştırılması, şüpheli profillerinin ve şüpheli şahısların kaçış güzergahında yapılan Olay Yeri İnceleme çalışmaları sonucunda olayın şüphelisi oldukları tespit edilen F.K. ve Y.A. isimli 2 şüpheli hakkında yakalama çalışmalarına geçilmiş, F.K. ve Y.A. isimli şüpheliler 27.10.2022 tarihinde yakalanarak, yapılan yasal işlemlerin ardından sevk edildikleri Adli Mercilerce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Bu esnada Olay Yeri İnceleme çalışmalarında şüpheli şahısların kaçış güzergahında atılı vaziyette bulunan bir adet maske üzerinden alınan DNA örneklerinin incelenmesi Diyarbakır Bölge Kriminal Polis Laboratuvarında 27.06.2022 tarihinde tamamlanmış ve maskenin, sonraki bir tarihte işlediği "Yağma" suçundan dolayı halihazırda cezaevinde tutuklu bulunduğu anlaşılan M.K. isimli şüpheliye ait olduğu kesinleşmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.