Gaziantep'te Ayakkabı Tamircileri Bayram Ediyor! Ayakkabı Alamayan Gaziantepli Eskilerini Tamir Ettirmek İçin Ayakkabı Tamircilerine Gidiyor!

Gaziantep'te Ayakkabı Tamircileri Bayram Ediyor! Ayakkabı Alamayan Gaziantepli Eskilerini Tamir Ettirmek İçin Ayakkabı Tamircilerine Gidiyor!
Gaziantep'te kış aylarının gelmesi ile birlikte eski ayakkabı ve botlarını tamir ettirmek isteyen vatandaşlar ayakkabı tamircilerine akın etmeye başladı. Artan ayakkabı ve bot fiyatlarından dolayı insanlar yeni bot almak yerine eskilerini tamir etmeyi tercih eder hale geldi. HGaziantep'te vatandaşlar artan ayakkabı fiyatlarından dolayı ayakkabı almak yerine eski ayakkabılarını tamir ettirme için ayakkabı tamircilerine gidiyor. İşte detaylar…

Gaziantep'te havaların soğumasıyla birlikte ayakkabılara gösterilen özen artmaya başladı. Kışlık ayakkabı ve bot fiyatlarındaki artış, ayakkabıcıların yoğun mesai saatleri içinde çalışmasına neden oluyor. Ayakkabı tamiri eskisine göre çok daha fazlalaştı.


Ayakkabı tamircilerine olan talep artıyor
Ayakkabı tamiri eski yıllara göre son yıllarda oldukça büyük artış göstermiş durumda. Gaziantep'te Ayakkabı tamir ustası 63 yaşındaki Mahmut Öyterci’ın yaptığı açıklamaya göre şartların ağır olması sebebiyle insanlar tasarruf etmek için yeni ayakkabı almak yerine eskilerini tamir ettirmeyi tercih ediyor. Mecburen tasarrufa gidildiği için vatandaşların ayakkabılarını tamir ettirmeyi seçtiğini söyleyen Öyterci, “Vatandaşlar eskiden daha duyarsızdı. Ayakkabıları eskidiği zaman giymiyorlardı. Ama şimdi bize torba torba ayakkabı geliyor” açıklamalarında bulundu.


Gaziantep'te nerdeyse 1000 TL’den aşağı ayakkabı satılmadığını söyleyen Öyterci, “Ayakkabıları sıfıra yakın hale getiriyoruz. En çok taban değiştirme talep ediliyor. Ayakkabıların tabanını 150-200 TL arasında değiştiriyoruz. Dikişler ise 20-30 TL civarında” dedi.

Yaza göre kışın daha çok talep oluyor
Kışın ayakkabı tamirine duyulan talebin yaza göre daha yüksek olduğunu belirten Öyterci, “Eski bir işletme olduğumuz için dışarıdan müşterilerimiz de bize ulaşıyor. İşler temiz yapılırsa müşterilerin devamı gelir. Yaz aylarına göre kışın daha hareketli geçiyor” dedi. Yazın insanların sandalet ve terlik benzeri ayakkabılar giydiği için tamir ihtiyacının olmadığını belirten Özsüleyman, kış yoğunluğunun iyi olduğunu ancak mazı malzemelerin fiyatının artmasıyla birlikte tamir ücretlerinin de istemsizce arttığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.