Antep Peyniri Fiyatları Artık Tutulamaz Hale Geldi! 1 Kilo Antep Peyniri 150 Liradan Satılmaya Başladı....

Antep Peyniri Fiyatları Artık Tutulamaz Hale Geldi! 1 Kilo Antep Peyniri 150 Liradan Satılmaya Başladı....
Gaziantep'in yöresel ve kahvaltıların vaz geçilmez lezzeti 'Antep Peyniri' fiyatıyla artık yanına yaklaşılamaz hale geldi! 1 kilo antep peyniri'nin fiyatı 150 lirayı bulurken, Gaziantep'in dünyaca ünlü bu lezzeti artık Gazianteplilerin kahvaltı sonfralarında nerdeyse bir hayal haline geldi!

“ PEYNİR ALANLAR AZALDI”
Almacı Pazarı esnafı, yem fiyatlarının pahalılığına değinerek Antep peynirinin de bu doğrultuda fiyatının arttığını söyledi. Çiçek, “Şu anda Antep peyniri fiyatlarımız çok yüksek. Bu yüksek fiyat tarımsal ürünlerin pahalılığından kaynaklanıyor. Yem fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklı peynir üretimi de azalmış oluyor. Pahalılıktan vatandaşların peynir taleplerini karşılayamıyoruz. Yetkililerimizin bu duruma el atmalarını istiyoruz. Hayvan yetiştirenlerin yem ihtiyaçlarına karşı bir düzenleme getirmelerini, hayvancı ve tarımcılara biraz daha destek sağlanmasını istiyoruz.” Dedi.

Vatandaşların fiyatlardan dolayı kendilerine tepki gösterdiğini söyleyen esnaf “Oysaki fiyatları yükselten biz değiliz. Bizde pahalıya alıyoruz. Belirli bir fiyat var biz zaten onun yukarısına çıkmıyoruz, çıkamayız. Tabi vatandaş da bu konuda haklı. Şu an Antep peynirinin kilosu 140 -150 arası değişiyor.” Şeklinde konuştu.

“DOĞAL PEYNİR ÜRETİMİ AZALIYOR”
Çiçek, peynir üreticilerinin artık daha az ürettiğini, hayvanlarını sattığını veya kesmeye verdiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Doğal peynirlerin bitmesini istemiyoruz ve bunun için direniyoruz. Satışlarımız hem pahalılıktan hem de üretenden dolayı düştü. Artık vatandaş daha çok, fabrikasyon peynirlere yöneliyor.” Dedi.

VATANDAŞ ESKİSİ GİBİ PEYNİR ALAMIYOR
Direkçi Pazarı esnafı Muhammet Kers ise Antep Peyniri fiyatının diğer ürünlerin fiyatlarına göre geride kaldığını düşündüğünü ifade etti. Vatandaşın fiyatı pahalı bulduğunu ama mecburen aldığını söyleyen Kers, “Mesela 5 kilogram almıyor da 3 kilogram alıyor, satışlarımız bu şekilde azalıyor” şeklinde anlattı.
Peynir almaya gelen vatandaş Ahmet Utrakçı, “Belki fiyatlar düşmüştür diye geldim ama yine düşmemiş. Antep peyniri fiyatları bu yıl çok yüksek. Gelir gideri karşılamıyor. Ben her yıl 70 kilogram alırken bu yıl alamadım. Bizde bu durumda market peynirlerine yöneliyoruz az da olsa daha ucuz.” Diyerek Antep peyniri yerine mecburen fabrikasyon peynirleri tercih ettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.