Gaziantep Zenginlikte ÇILGIN Şehir! Gaziantep'te Her 3 Kişide Neredeyse 1 Araba! GAZİANTEP’TE TRAFİĞE KAYITLI ARAÇ SAYISI 593 BİN OLDU!

Gaziantep Zenginlikte ÇILGIN Şehir! Gaziantep'te Her 3 Kişide Neredeyse 1 Araba!  GAZİANTEP’TE TRAFİĞE KAYITLI ARAÇ SAYISI 593 BİN OLDU!
Gaziantep trafiği rahatlamaz Türkiye’de trafiğe kayıtlı araç sayısı her geçen gün artıyor. TÜİK tarafından açıklanan Kasım ayı verilerine göre Türkiye’deki araç sayısı 122 bin 837 arttı. Gaziantep’te ise trafiğe kayıtlı araç sayısı artarak 595 bin 378 oldu. Adım adım 600 bine yaklaşan araç sayısı ile kentte her 3 kişiye bir araç düşüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) trafiğe kayıtlı araç sayısı istatistiklerini kamuoyu ile paylaştı. TÜİK verilerine göre Kasım ayında ülke genelinde trafiğe kaydı yapılan araç sayısı 122 bin 837 oldu. Kasım ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre minibüste yüzde 56,5, otomobilde yüzde 26,5, kamyonda yüzde 19,8, motosiklette yüzde 17,9, traktörde yüzde 15,3, özel amaçlı taşıtta yüzde 14,9, otobüste yüzde 8,6 ve kamyonette yüzde 7,8 arttı.

GAZİANTEP’TE TRAFİĞE KAYITLI ARAÇ SAYISI 593 BİN OLDU!
Ülkenin en büyük metropollerinden olan Gaziantep’te de trafiğe kayıtlı araç sayısında artış meydana geldi.  Gaziantep’te trafiğe kayıtlı araç sayısı Kasım ayında 595 bin 378 oldu.

Adıyaman’da 120 bin 704, Kilis’te ise trafiğe kayıtlı araç sayısı 52 bin 630 oldu.

HER 3 KİŞİYE BİR ARAÇ!
Türkiye’nin en büyük metropollerinden olan Gaziantep’te de trafiğe kayıtl araç sayısı arttı. Gaziantep’te trafiğe kayıtlı araç sayısı ekim ayında 595 bin 378 oldu. 2 milyon 130 bin insanın yaşadığı kentte her 3 kişiye 1 araç düşüyor.

TRAFİK YOĞUNLUĞU ARTTI
Kentte araç yoğunluğunun bu denli fazla olması trafiğe de yansıyor. Gaziantep’in en işlek noktalarında sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğun trafik vatandaşı çileden çıkarıyor. Dakikalarca trafikte beklemek durumunda kalan sürücüler, durum karşısında tepkilerini dile getirirken, uygulanan Ulaşım Master Planının ise işler hale getirilmesi gerektiğini belirttiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.