Gaziantep'te Salgın Alarmı!

Gaziantep'te Salgın Alarmı!
Kış aylarına girilmesi ile birlikte soğuk algınlığı, grip ve üst solunum enfeksiyonu şikayetleri arttı. Özellikle çocuklarda görülen grip vakalarının kentte yaygınlaşması sonrası hastanelerde yoğunluklar da artarken, vakaların salgın boyutuna ulaştığı iddiası da gündemde…

Havaların soğuması ile birlikte soğuk algınlığı, grip ve üst solunum yolu enfeksiyonu gibi hastalıklarda da artış yaşandı. Özellikle çocuklarda görülen grip vakaları sonrası hastanelere yapılan başvurular da arttı. Kamuya ait 7 hastanenin bulunduğu Gaziantep’te özellikle acil servislerde büyük yoğunluk yaşandığı, hastanelerde hastaların tedavi olabilmek için sırada bekledikleri, grip vakalarının salgına dönüştüğüne dair iddiaları akıllara getirdi.


Ateş, kusma, halsizlik gibi belirtilerle kendini gösteren vakaların, normal gribe oranla daha uzun süre etkilerinin devam ettiği, hastalığın geçiş sürecinin daha uzun olduğu gelen bilgiler arasında.

GRİP VAKALARI ARTTI

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, kentte görülen grip vakaları nedeniyle hastanelere başvuruların arttığını kaydetti. Yılmaz, grip vakalarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.


ARTIŞ VAR

Çocuk Hastalıkları Uzmanları da grip vakalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Uzmanlar, ‘’Salgının yaşandığı mevsim olarak RSV ve İnfluenza dediğimiz virüslerin ağırlıklı olarak görüldüğü bir mevsim. Bu genellikle Kasım ayı ve Mart ayı arasında sıklıkla görülür. Bu aslında her sene gördüğümüz oranda bir artış var’’ ifadelerine yer verdi.

MUTLAKA DOKTORA BAŞVURUN

Uzmanlar, ‘’İnfluenza dediğimiz hastalık yüksek ateş, halsizlik, kırgınlık burun akıntısı ve öksürük boğaz ağrısı yapıyor. Bu tür semptomları olanlar eğer çocuk çok küçükse bir doktora başvurması gerekiyor. Ama büyük ise semptomlar iyileşmiyorsa ise çocuk doktoruna başvurması gerekiyor ve onun ilacı var. RSV dediğimiz mikrop daha çok hassas çocuklarda ciddi bir bronşit yapıyor. Küçük çocuklar öksürmeye başladığı zaman mutlaka çocuk doktorunun görmesi gerekiyor.’’

ÇOCUK HASTANESİNDE YOĞUNLUK!

Geçtiğimiz gün Cengiz Gökçek Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çocuğunu tedavi için götüren bir aile tarafından paylaşılan görüntüde, acil servisten verilen fişte 2354 numarası verildiği, bekleyen sayısının ise 143 olduğu görüldü. Söz konusu görüntü, her kış olduğu gibi bu kış döneminde de hastane acillerine yapılan başvuruların arttığını, hekim sayısındaki yetersizlik nedeniyle hastaların yeterli hizmeti alamadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.