Gaziantep'te Vatandaşların PARKOMAT isyanı! 5 dakikalık park için 27 TL!

Gaziantep'te Vatandaşların PARKOMAT isyanı! 5 dakikalık park için 27 TL!
Gaziantep’te yıllardır uygulanan Parkomat uygulamasına vatandaşların tepkisi dinmiyor. Vatandaşlar uygulamanın yasal olmadığını kaydederek ödeme yapmak istemezken, ödeme yapmayan vatandaşlar hakkında icra işlemi başlatıldığı iddiaları gündeme geldi. Son olarak bir vatandaşa 5 dakikalık park ücreti olarak 27 TL’lik borç çıkarıldığı iddiası tepkilerin artmasına neden oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde bulunan bazı merkezi noktalar, Parkomat alanı olarak ilan edilmiş, ihale ile firmalara verilmişti. 2019 yılında yapılan ihalenin karşılıklı olarak fes edilmesinin ardından 2021 yılında yapılan ihale ile Demirkol Öğrenci Servisleri Taşıma ve Turizm firmasına verilmişti.

PARKOMAT ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ
Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı ikinci oturumunda şehir genelindeki parkomat ücretlerine zam kararı da onaylanmıştı. 1 Eylül’den itibaren geçerli olan yeni tarifeye göre 2 TL olan en düşük 3. Bölge ücreti 2,5 TL olarak güncellendi. En pahalı olan 2. Bölge’de ise 4 TL olan parkomat ücreti 4,5 TL olarak güncellenmişti.

Zamların ardından kimi vatandaşlardan gelen tepkiler de arttı. Firmanın bazı vatandaşları Parkomat borçları nedeniyle icraya verdiği iddiası gündeme geldi. Öte yandan vatandaşlar ise uygulamanın hiçbir yasal zemini olmadığını kaydederek ödemek yapmak istemiyor.

5 DAKİKA İÇİN 27 TL!

Geçtiğimiz gün sosyal medyaya yansıyan bir görüntü kentte Parkomat uygulamasına yönelik tepkilerin daha da artmasına neden oldu. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Cemil Yalçın isimli vatandaş aracını bıraktığı 5 dakikalık sürede kendisine 27 TL’lik parkomat ücreti çıkarılmasına tepki gösterdi.

İŞTE O TEPKİLER:

Sosyal medya hesabı üzerinden kesilen fişi paylaşan Yalçın, ‘’ 3 dakikanın bedeli. Eski borç yok, soyguna devam’’ ifadelerini kullandı.


Eftal Solak, ‘’Bana da, ‘’Önceki borcunu verirsen sana yeni açmam’’ dedi. Kafalarına göre uyguluyorlar.’’


Mücahit Burhan, ‘’ İcra yazısı gönderiyorlar yasalmış gibi işin garip tarafı ortada ne bir senet, ne bir imzalı borç kağıdı, ne bit fotoğraf yani hiçbir delil olmadan yollayabiliyorlar. Onaylayan icra dairesi neye dayanarak onaylıyor bellisiz. Çoğu kişide bilmediğinden hemen ödüyor.’’


Yusuf Dumrul, ‘’Şu Parkomat sorununu çözün artık! Firma kafasına göre süre ve para yazıyor. Kaç defa şikayet etmemiz gerekiyor müdahale etmeniz için?’’


Vatandaşların tepkisi bu yönde olurken, Parkomat Uygulamasının akıbeti de merak ediliyor…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.