Gaziantep İYİ Partide Şerif Başkülekçi İl Başkanlığına mı Koşuyor? İYİ Parti’de İl Başkanlığı İçin Büyük Yarış...

Gaziantep İYİ Partide Şerif Başkülekçi İl Başkanlığına mı Koşuyor? İYİ Parti’de İl Başkanlığı İçin Büyük Yarış...
İyi parti Gaziantep il kongresini 22 Ocak 2023’te yapma kararından sonra ve mevcut il başkanı Celal Yıldırım’ın vefatı nedeniyle il başkan adayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığı belirtildi. İyi Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Filiz, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Genel merkezdeki yetkili kişilerle yaptığı görüşmede Şerif Başkülekçi’nin il başkanı olması düşüncesi olduğunu gizlice ilettiği ileri sürüldü.

İyi parti Gaziantep il kongresini 22 Ocak 2023’te yapma kararından sonra ve mevcut il başkanı Celal Yıldırım’ın vefatı nedeniyle il başkan adayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığı belirtildi. İyi Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Filiz, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Genel merkezdeki yetkili kişilerle yaptığı görüşmede Şerif Başkülekçi’nin il başkanı olması düşüncesi olduğunu gizlice ilettiği ileri sürüldü. Akşener’de büyük ihtimalle 22 Ocak 2023’te yapılacak olan kongreye bizzat katılacağı, Başkülekçi’nin de adaylığına hem teşkilattan hemde halktan gelen yoğun istek üzerine gösterileceği öne sürüldü. Bunun yanı sıra İyi Parti Gaziantep İl Başkanlığı adaylığı için isimleri geçenlerin başında Dursun Karahan, İzzettin Şahin, Cemal Yılmaz ve İsmet Şerbetçi’nin bulunduğu ifade edildi.

EN ÇOK İL BAŞKANI DEĞİŞTİREN PARTİ İYİ PARTİ
Gaziantep’te İyi Parti’nin 25 Ekim 2017’de teşkilatlanmasıyla birlikte 5 yıl gibi bir sürede ilk il başkanı İzzettin Şahin olurken daha sonra Serkan Karakuş, Oğuz Hocaoğlu ve Celal Yıldırım görev yaptı. 5. il başkanı seçimide 22 Ocak 2023 tarihinde yapılacağı bildirildi.

HÜSEYİN FİLİZ TAVRINI KİMDEN YANA KOYDU?
İyi Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Filiz, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İyi Parti’nin üst düzey yönetimiyle yaptığı görüşmelerde Anavatan Partisi eski İl Başkanı ve Merkez sağında etkili ismi olan Şerif Başkülekçi ile ilgili bilgiler verdiği ve kendisi açısından doğru bir isim olduğunu söylediği iddia edildi.

TEŞKİLATTA VE HALK KİMİN İL BAŞKANI OLMASINI İSTİYOR?
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye genelinde İyi Parti’nin merkez sağa taşınması için yoğun bir çaba sarfetmesi dikkat çekerken yine merkez sağın en etkili ismi olan Anavatan Partisi’nde uzun süre il başkanlığı yapan Şerif Başkülekçi’nin faydalı olacağı düşüncesinde olduğu öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.