Gaziantep FK'da bu transferlere kim imza attı?

Gaziantep FK'da bu transferlere kim imza attı?
Gaziantep Futbol Kulübü’nü bu sezon sıkıntıya sokan transfer süreci kulübün ekonomik krize girmesine neden oldu. Sezon başında alınan 13-14 yeni transfer kulübün darboğaza girmesine neden olurken bu transferlere imza atanların sorumluluğunu yerine getirmesi bekleniyor. Gaziantepspor gibi çıkmaza giren Gaziantep Futbol Kulübü’nde olağanüstü kongre öncesinde bu transferleri gerçekleştiren yöneticilerin sorumluluğunu yerine getirmeleri gerektiği görüşüne varıldı.

Gaziantep Futbol Kulübü’nde yaşanan kriz gün yüzüne çıkarken futbolcuların alacakları başta olmak üzere, SGK ve Vergi borçları ise kulübü zor durumda bıraktı. Perşembe günü olağanüstü kongresini yapacak olan Gaziantep Futbol Kulübü’nde ön plana çıkan sorun ise, “Bu transferlere kim ve kimler imza attı?” sorusu oldu.

YÖNETİCİLER TRANSFERDEN SORUMLU
Bu sezon başında yürürlüğe giren yeni futbol yasasından sonra yöneticiler attıkları imzadan sorumlu olacak. Gaziantep Futbol kulübü’nde ise bu transferi gerçekleştiren yeni ve eski yöneticilerin attıkları imzalardan sorumlu oldukları öğrenilirken kulübüh düzlüğe çıkması için bu yöneticilerin taşın altına ellerini koymaları bekleniyor.

YENİ YASA NELER ANLATIYOR?
Yeni yasa, Türkiye'de spor kulüplerinin kuruluş ve işleyiş mekanizmalarına köklü değişiklikler getiriyor.
Kulüpler bundan böyle; bir önceki yılın brüt bütçesinin yüzde 10 fazlasını geçmeyecek şekilde borçlanabilecek. Genel kuruldan yetki alınması halinde borçlanma limiti bütçenin en fazla yüzde 50'sine kadar yükseltilebilecek.
Yöneticiler kulüpte görev yaptıkları dönemde oluşan borçlardan sorumlu tutulacak. Önceki dönemlerdeki yönetimlerden kalan borçlar için tüm kulüplere bir ödeme takvimi hazırlanacak.
Spor kulüpleri dernek statüsünden çıkarılıp, anonim şirketi kimliği kazanacak. Spor kulüplerinin dernek olarak kurulma zorunluluğu ortadan kalkacak. Spor kulüpleri doğrudan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nnı tesciliyle kurulacak.
Yasayla menajerlik sistemine de düzenleme getirildi. Menajerler artık sporcularla sözleşmeleri noter huzurunda yapmak zorunda. Ayrıca sözleşmeler en fazla iki yıllık olabilecek. 'Çekmece kontrat' olarak adlandırılan gizli sözleşmelerin tespiti halinde menajerin lisansı iptal edilecek, oyuncuya ise bir yıl men cezası verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.